Τα 3 που μπορεί να σου δείξουν τα …μπαλάκια για την υγεία σου!

Τα 3 που μπορεί να σου δείξουν τα …μπαλάκια για την υγεία σου!

Τα …μπαλάκια του …μικρούλη σου και συγκεκριμένα δηλαδή οι όρχεις σου μπορεί να σου δείξουν κάποια πράγματα για την υγεία σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι ζημιά μπορεί να σου κάνει η αυξημένη τεστοστερόνη!

Είτε με βάση το μέγεθος ή ένα εξόγκωμα στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος μπορεί να υποδείξει πιθανά προβλήματα υγείας.

1. Το μεγάλο μέγεθος ως ένδειξη καρδιοπάθειας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που διαθέτουν μεγαλύτερους σε μέγεθος όρχεις είναι πιθανώς πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα ερευνητικά δεδομένα αφορούσαν σε περισσότερους από 2.800 άνδρες και κάλυπταν περίοδο επτά ετών. Μια πιθανή εξήγηση πίσω από το φαινόμενο είναι η υπέρμετρη παραγωγή μιας ορμόνης (ωχρινοτρόπος ορμόνη), η οποία ενεργοποιεί την παραγωγή τεστοστερόνης. Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

2. Το μικρό μέγεθος ως ένδειξη διαταραχών στον ύπνο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο SDU της Δανίας εντόπισαν μια παράδοξη συσχέτιση μεταξύ της ποιότητας του ύπνου και του μεγέθους των όρχεων. Πήραν προσωπικές συνεντεύξεις από 1.000 περίπου άνδρες και διαπίστωσαν ότι το μικρό μέγεθος συνδέεται με την κακή ποιότητα ύπνου και την αϋπνία.

3. Ανησυχητικά συμπτώματα

Ένα εξόγκωμα σε έναν από τους δύο όρχεις, η διόγκωση, ο πόνος και η συσσώρευση υγρού μπορεί να αποτελούν ένδειξη καρκίνου. Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου εκδηλώνεται συχνότερα σε άνδρες 20 έως 34 ετών. Η τακτική αυτοεξέταση είναι απαραίτητη ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα τα ανησυχητικά συμπτώματα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...