Μάθε πώς να μην πελαγώνεις με τις δουλειές όταν γυρνάς στο σπίτι!

Μάθε πώς να μην πελαγώνεις με τις δουλειές όταν γυρνάς στο σπίτι!

Γυρνάς το βράδυ σπίτι από τη δουλειά πτώμα κουρασμένος. Πρέπει να μαγειρέψεις, να συμμαζέψεις, να κάνεις ένα ντούζ, να φας, να ξεκουραστείς, αλλά έχεις να βάλεις και ένα πλυντήριο γιατί δεν σου έχει μείνει μόνο ένα εσώρουχο να φορέσεις!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 λόγοι που το μπάνιο το πρωί είναι προτιμότερο

Με δυο λόγια ένας μικρός χαμός και ένας καλός λόγος για να πελαγώσεις. Δεν χρειάζεται όμως να πελαγώσεις. Αυτό θα είναι το χειρότερο, θα κουραστείς περισσότερο και θα χάσεις περισσότερη ώρα από την ξεκούραση σου!

Δες λοιπόν πως θα κάνεις τις δουλειές με σειρά!

1. Άρχισε με το φαγητό

Το πρώτο που θα κάνεις αφού αλλάξεις, θα είναι να ασχοληθείς με την προετοιμασία του φαγητού. Είναι κάτι που θέλει ώρα, τουλάχιστον μια, και φυσικά δεν θέλεις να χάσεις ούτε λεπτό. Άναψε τον φούρνο να ζεσταίνεται και παράλληλα ετοίμασε το φαγητό σου. Σε λιγότερο από 20 λεπτά θα είναι έτοιμο το φαγητό να μπει στον φούρνο να ψηθεί. Για παράδειγμα, αν κάνεις κοτόπουλο με πατάτες δεν θέλεις περισσότερο από αυτό τον χρόνο!

2. Κάνε μπάνιο

Πριν βάλεις πλυντήριο μπες στο μπάνιο. Θα βγάλεις και τα τελευταία βρόμικα ρούχα για να τα βάλεις στο πλυντήριο. Έτσι μόλις τελειώσεις από το μπάνιο βάζεις το πλυντήριο.

3. Ασχολήσου ξανά με το φαγητό

Αν για παράδειγμα θέλεις να κάνεις ρύζι αντί για πατάτες στον φούρνο η καλή ώρα να το ετοιμάσεις είναι μετά το μπάνιο. Αν από την άλλη το φαγητό σου ψήνεται είναι καιρός να αρχίσεις να χαλαρώνεις, μέχρι να γίνει το φαγητό, βάζοντας το αγαπημένο σου ποτό.

4. Μην ανοίγεις μεγάλε δουλειές

Είναι λάθος μετά μια κουραστική μέρα να ανοίγεις μεγάλες δουλειές του σπιτιού, όπως είναι το καθάρισμα. Απλά συμμάζεψε μερικά πράματα που άφησες χύμα από το πρωί. Καθιέρωσε μια μέρα καθαρίσματος την βδομάδα και αυτή αρκεί.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...