Μάθε πώς μπορείς να ξαναβρείς τον εαυτό σου και να πας μπροστά!

Μάθε πώς μπορείς να ξαναβρείς τον εαυτό σου και να πας μπροστά!

Οι περισσότεροι άνθρωποι ακούνε μόνο τη φωνή της λογικής. Έτσι μας έμαθαν. Να σκεφτόμαστε πριν πράξουμε, να αναμετράμε τα ενδεχόμενα. Είναι ασφαλέστερο και λογικότερο να μην κάνεις τίποτα παρά να ξεκινήσεις να κάνεις κάτι που μπορεί να καταλήξει σε αποτυχία.

Τουλάχιστον όταν ζεις μια ζωή προσχεδιασμένη, κατά κάποιον τρόπο δεν έχεις εσύ την ευθύνη της. Την ζωή σου την επέλεξαν άλλοι.Και εν πάση περιπτώσει για τους περισσότερους το μοντέλο λειτουργεί. Γιατί να πας γυρεύοντας μπελάδες;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θα ανέβαινες σε μηχανή που οδηγάει γυναίκα;

Και στο κάτω κάτω τι μπορείς να κάνεις πια; Να παρατήσεις τη δουλειά σου; Πληρώνεις δάνεια, ασφάλειες, το φαΐ των παιδιών σου. Μα δεν είπε κανείς να τα παρατήσεις όλα μονομιάς. Η Ρώμη δεν χτίστηκε ολόκληρη σε μία μέρα. Κάποια μέρα όμως κάποιος έβαλε την πρώτη πέτρα. Και μετά κι άλλη. Και μετά και άλλη. Άρχισε λοιπόν να ζεις το όνειρό σου.

Ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρος ποιο είναι αυτό. Απλώς, άρχισε να το ζεις. Πως ξεκινάει κανείς κάτι τέτοιο; Προσπάθησε να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Να συνομιλήσεις μαζί του. Να τον ακούσεις.

Ξεκίνα εδώ και τώρα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι κάτι που θα μπορέσεις να πετύχεις από τη μια στιγμή στην άλλη. Μπορεί να κρατήσει και μία ολόκληρη ζωή. Αν ξεκινήσεις όμως άμεσα, θα δεις ότι θα έχεις και άμεσα αποτελέσματα.

Δεν θα σου πούμε πώς να βρεις την απόλυτη ευτυχία. Ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Το μόνο στο οποίο έχεις έλεγχο είναι η παρούσα στιγμή και τίποτα περισσότερο. Μονάχα αυτό πρέπει να σε απασχολεί.

Άρχισε να συνομιλείς με τον εαυτό σου, από τούτη τη στιγμή και για κάθε μέρα. Κάθε φορά που θα το κάνεις θα νιώθεις καλύτερα. Δράσε. Τίποτα δεν γίνεται μονάχα με τη σκέψη. Η σκέψη σου πρέπει να υλοποιηθεί. Ένα μικρό βηματάκι τη φορά…

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...