Είσαι συναισθηματικός ή έτσι φαίνεσαι;

Είσαι συναισθηματικός ή έτσι φαίνεσαι;

Θεωρείς τον εαυτό σου συναισθηματικό ή σκληρό άντρα; Αυτό βέβαια συνήθως το κρίνουν οι άλλοι που σε συναναστρέφονται, όμως μπορείς να το κρίνεις και εσύ, αρκεί να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τα στοιχεία που συνθέτουν έναν συναισθηματικό άντρα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι σκληροί άντρες «φεύγουν» …άδοξα!

Δες λοιπόν τι έχουν οι συναισθηματικοί άνθρωποι και σύγκρινε:

1. Αντίληψη

Έχουν καλύτερη δυνατότητα αντίληψης των συναισθημάτων, τόσο των δικών τους όσο και των άλλων (ενσυναίσθηση). Μάλιστα, μπορούν να κατανοήσουν συναισθήματα και από την εξωλεκτική επικοινωνία, π.χ. από τη γλώσσα του σώματος, το ύφος, τις γκριμάτσες του συνομιλητή τους, και επίσης αντιλαμβάνονται καλά τα έργα τέχνης.

2. Ξεχωρίζουν συναισθήματα

Έχουν την ικανότητα να χρησιμοποιούν με αντικειμενικότητα τα συναισθήματα και να ξεχωρίζουν ποια πληροφορία είναι χρήσιμη και ποια όχι.

3. Κατανοούν

Κατανοούν τα συναισθήματα και το από πού προέρχονται. Επίσης, μπορούν να ελέγχουν και να διαχειρίζονται, να ρυθμίζουν και να εκφράζουν κατάλληλα τα συναισθήματά τους.

4. Είναι ψύχραιμοι

Είναι ψύχραιμοι και έχουν θετική στάση απέναντι στη ζωή.

5. Είναι ισορροπημένοι κοινωνικά

Είναι κοινωνικά ισορροπημένος, εκδηλωτικός, δεν φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματά του, είναι πρόσχαρος, ελεύθερος από φοβίες και σκέψεις άγχους, έχει την ικανότητα να αφοσιώνεται σε ανθρώπους ή σκοπούς, αναλαμβάνει ευθύνες, είναι τρυφερός και δοτικός στις σχέσεις του.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...