Είσαι τολμηρός, χωρίς αναστολές και λατρεύεις τις προκλήσεις; Μάλλον είσαι… σεφ!

Είσαι τολμηρός, χωρίς αναστολές και λατρεύεις τις προκλήσεις; Μάλλον είσαι… σεφ!

Σήμερα,  όλο και περισσότεροι άντρες αναλαμβάνουν τα ηνία στη μαγειρική και δημιουργούν αριστουργηματα! Για δες λοιπόν κι εσύ μήπως συγκεντρώνεις τα χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις το σώμα σου με τη μαγειρική… που εσύ θα επιλέξεις!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε με 8 βήματα πως μετράς την ευφυΐα σου!

Οι άντρες, λέγεται, είναι γεννημένοι σεφ και μαγειρεύουν με μεγάλη επιτυχία, συχνά πολύ καλύτερα από τις γυναίκες για τους παρακάτω λόγους.

Λατρεύουν τις προκλήσεις.  Γι’ αυτούς η μαγειρική είναι μια πρόκληση που φυσικά πρέπει να βγάλουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Η αποφασιστικότητα, η επιμονή και ο αντρικός εγωισμός να ξεπεράσουν τις μαγειρικές δυνατότητες των γυναικών βοηθούν για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Η μαγειρική φαντάζει τέχνη ή χόμπι στα μάτια τους.Μαγειρεύουν μια στο τόσο, όποτε έχουν όρεξη, διάθεση και χρόνο. Αντιθέτως, οι περισσότερες γυναίκες  στην προσπάθειά τους να συνδυάσουν καριέρα, υποχρεώσεις του σπιτιού και προσωπική ζωή, μαγειρεύουν σε στενά πλαίσια χρόνου βιαστικά ενώ υπάρχουν μέρες που νιώθουν πως μαγειρεύουν από αγγαρεία και υποχρέωση μόνο.

Γιατί οι άντρες είναι πιο τολμηροί και περιπετειώδεις. Κάνουν πειράματα στην κουζίνα και χρησιμοποιούν κάθε υλικό που θα φανταστούν ότι ίσως ταιριάζει. Οι γυναίκες από την άλλη μεριά σπάνια διακινδυνεύουν να μαγειρέψουν ένα φαγητό που δεν έχουν ξαναφτιάξει χωρίς να ακολουθούν κατά γράμμα τη συνταγή που έχουν μπροστά τους. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι ήδη από τον 14οαιώνα υπήρχαν άντρες που μαγείρευαν ως σκλάβοι, ενώ ο βασικός σεφ του βασιλιά της Γαλλίας το 1326 ήταν άντρας και μάλιστα ο Γάλλος σεφ Guillaume Tirel.

 Είναι πιο δημιουργικοί και μετατρέπουν εύκολα μια παραδοσιακή συνταγή σε μια νέα και εξωτική γεύση. Προσθέτουν μπαχαρικά, αλκοόλ και επιπλέον υλικά σε διάφορες ποσότητες και, αν κάτι πάει λάθος, έχουν τον τρόπο τους να φέρουν και πάλι την κατάλληλη ισορροπία. Ίσως γιατί δεν έχουν τόσες αναστολές και φυσικά δεν υπεραναλύουν τα πάντα, όπως οι γυναίκες.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως η μαμά σου μπορεί να χαλάσει τη σχέση σου!
Οι άντρες έχουνε μια αδυναμία στη μάνα τους και δεν είναι κακό. Κάποιοι όμως δεν ξεκολλάνε από τη …φούστα της μάνας, ακόμα και όταν έχουν πατήσει τα «άντα».