Ετοιμάσου σωστά για να πας στα χιόνια!

Ετοιμάσου σωστά για να πας στα χιόνια!

Το σπορ του χειμώνα είναι ένα από τα ακριβότερα αθλήματα. Το σκι απαιτεί αρκετό εξοπλισμό που κοστίζει. Δεν αρκούν τα ζεστά ρούχα που φοράτε στη πόλη για να αντιμετωπίσετε το κρύο. Στα βουνά το κρύο είναι δριμύ και ανάλογο πρέπει να είναι και το ντύσιμο σας. Ακόμα και αν δεν πάτε για σκι!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 λόγοι για να ετοιμάζεις γυμνός το πρωινό σου!

Οι παλιοί λέγανε ότι, όταν τα πόδια είναι ζεστά τότε ζεσταίνεται και όλο το σώμα. Επομένος οι κατάλληλες μπότες είναι απαραίτητες. Πρέπει να είναι κατάλληλα επενδυμένες για να κρατούν τα πόδια σας ζεστά και ιδιαίτερα ανατομικές και φυσικά αδιάβροχες. Για ακόμα περισσότερη ζέστη προτείνονται και οι ισοθερμικές κάλτσες.

Για το υπόλοιπο σώμα δεν αρκούν τα …πολλά πουλόβερ, που θα σας κάνουν και δυσκίνητους. Φορέστε οπωσδήποτε ισοθερμικά ρούχα, μπλούζα και παντελόνι. Στις πίστες έχει μεν πολύ κρύο, τα …πουλόβερ δεν επαρκούν, χώρια που θα σας κάνουν να ιδρώσετε αλλά και θα σας δυσκολέψουν πολύ στην κίνηση.

Τα ισοθερμικά εσώρουχα θα διατηρήσουν στο σώμα σας την κατάλληλη θερμοκρασία και θα μοιάζετε σαν το σήμα της Μισελέν!

Απαραίτητο είναι το ειδικό, αδιάβροχο, παντελόνι του σκι. Δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα στενό για να μη σας δυσκολέψει στις κινήσεις. Στο βουνό δεν πάτε για φιγούρα. Άλλωστε δεν είναι λίγα τα ευτράπελα αλλά και τα ατυχήματα που είναι φυσικά πολύ σοβαρότερα από τις ραφές που ανοίγουν.

Φυσικά και το ειδικό μπουφάν, ζεστό, αδιάβροχο που δεν εμποδίζει τις κινήσεις σας είναι απολύτως απαραίτητο.

Τα ειδικά γάντια είναι απαραίτητα! Για να κρατάνε ζεστά και στεγνά τα χέρια σας, όπως τα ειδική γυαλιά, αυτά που δένουν πίσω από το κεφάλι. Αν βάλετε απλά γυαλιά κινδυνεύετε σε κάποιο πέσιμο να συμβεί ατύχημα! Ακόμα η αντανάκλαση του ήλιου πάνω στο στρωμένο χιόνι είναι πολύ μεγαλύτερη από την πόλη. Τα γυαλιά αυτά έχουν τα ειδικά ενισχυμένα φίλτρα για να προστατεύσουν τα μάτια σας.

Όσο για τον ειδικό εξοπλισμό του σκι, αυτόν μπορείτε να τον νοικιάσετε στα χιονοδρομικά κέντρα. Αν θέλετε να είστε πλήρως εξοπλισμένοι, με δικά σας πράγματα, θα χρειαστείτε φυσικά τα πέδιλα του σκι, τα οποία μπορεί να διαφέρουν σε πάχος, μήκος και πλάτος ανάλογα με το στυλ που εξασκεί κανείς.

Απαραίτητο εξάρτημα του σκι είναι τα μπατόν, τα ελαστικά ραβδιά που σας κατευθύνουν και βοηθούν την ώθηση. Στο σκι απαιτείται να φοράτε ένα ειδικό κράνος για προστασία κατά τα πεσίματα και ζέστη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...