Μάθε το σημαντικότερο καλό που γίνεται όταν βαράς τον σάκο!

Μάθε το σημαντικότερο καλό που γίνεται όταν βαράς τον σάκο!

Όταν προπονείσαι με στοιχεία πυγμαχίας, δηλαδή να βαράς τον σάκο, βελτιώνεται η φυσική σου κατάσταση και αυτό είναι δεδομένο. Βελτιώνεται η ισορροπία σου και μαθαίνεις και στοιχεία αυτοάμυνας, όμως σου κάνει ακόμα ένα καλό και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο.

Κατά τη διάρκεια προπόνησης στο σάκο εκκρίνονται διάφορες ορμόνες όπως οι ενδορφίνες που μειώνουν το στρές και ανεβάζουν τη διάθεση. Η ντοπαμίνη που εκκρίνεται επίσης ευθύνεται για την αίσθηση ευεξίας μετά το πέρας της προπόνησης.

Ίσως το πιο υποτιμημένο όφελος της πυγμαχίας να είναι η δυνατότητα που σου δίνει να αποβάλεις το στρες. Με ποιόν τρόπο; Τον προφανή: Το χτύπημα του σάκου! Την στιγμή της προπόνησης υπάρχει μόνο ο ασκούμενος και ο σάκος. Το μόνο που έχει να κάνει ο ασκούμενος είναι να ξεσπάσει πάνω σε αυτό το αντικείμενο με τις γροθιές του. Όσο πιο δυνατές και γρήγορες είναι αυτές, τόσο πιο κουραστική είναι η προπόνηση και τόσο μεγαλύτερη είναι και η ψυχολογική αποσυμπίεση.

Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι κατά την διάρκεια των χτυπημάτων ο οργανισμός απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη, που βοηθάει στη μείωση της κατάθλιψης. Την στιγμή του τρίλεπτου που κρατάει ο κάθε γύρος, ο ασκούμενος μπορεί απλώς να ξεσπάσει και μάλιστα με γροθιές. Κάτι που σίγουρα δε μπορεί να κάνει στην καθημερινότητά του!

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...