Αργύρης Τσιρακμάνης: Όλα είναι θέμα απόφασης!

Αργύρης Τσιρακμάνης: Όλα είναι θέμα απόφασης!

Ο Αργύρης είναι ένας άνθρωπος που δεν «μασάει» μπροστά σε τίποτα, ένας άνθρωπος σκληροτράχηλος που δεν δίστασε να αφήσει τη δουλειά που σπούδασε γιατί δεν έβγαινε, κάνοντας μια άλλη δυσκολότερη δουλειά! Ένας άνθρωπος που δουλεύει από μικρός σε διάφορα, ενώ με ότι πιάνεται το κάνει καλά, όπως στον αθλητισμό στο fitness bodybuilding, που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια και έφτασε να κατακτάει μετάλλια και κύπελλα.

Ο Αργύρης Τσιρακμάνης που ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα βήματα του στο fitness modeling μίλησε στο Activeman.gr για την πολυτάραχη ζωή του, τα όνειρα και τις ελπίδες για το μέλλον, χωρίς να διαστάσει να φωτογραφηθεί γυμνός για τις ανάγκες της συνέντευξης!

Γεννήθηκε στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής και όπως λέει ο ίδιος από μικρός έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, κάτι που μάλλον του έμεινε, αφού στη συνέχεια γύρισε και τον μισό κόσμο! «Με αστυνομικό πατέρα και πολλές μεταθέσεις στην Τρίγλια έμεινα ελάχιστα» λέει ο ίδιος «Έχω γυρίσει τη μισή Ελλάδα και σχεδόν ολόκληρη τη Χαλκιδική, μέχρι που μεγάλωσα και έκανα το δικό μου σπιτικό, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη».

Σπούδασε πληροφορική στα ΤΕΙ αλλά εδώ και καιρό δουλεύει στο ψητοπωλείο «Γυρίσματα» στην Αγίου Δημητρίου 82: «Τελείωσα πληροφορική, πήρα όλες τις πιστοποιήσεις και του τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, πήρα και το πτυχίο στα αγγλικά και βγήκα στη δουλειά. Στην αρχή στο δημόσιο με συμβάσεις, ενδιάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και έτσι μπλέχτηκα σε ένα  κυκεώνα χωρίς να βγάζω αρκετά λεφτά» εξηγεί ο ίδιος.

«Έτσι αποφάσισα να αλλάξω δουλειά και βρήκα πριν από επτά χρόνια τα «Γυρίσματα» στην Αγίου Δημητρίου και είμαι μια χαρά».

Όπως είναι φυσικό η ερώτηση έρχεται αυτονόητα: Πως συνδυάζεται η μία δουλειά με την άλλη; «Είναι θέμα χρημάτων. Με τους υπολογιστές και την πληροφορική τα λεφτά ήταν λίγα. Εδώ βγάζω περισσότερα. Όσο για την κούραση είναι κάτι που δεν με απασχολεί. Πάντα όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δούλευα! Έχω δουλέψει σε φούρνο, σερβιτόρος και ότι άλλη δουλειά για να βγάζω τα λεφτά μου και αν είμαι αυτόνομος και το πέτυχα» εξηγεί ο ίδιος.

«Βασικά στα Γυρίσματα περνάω καλά αφού το σημαντικό στη δουλειά είναι το κλίμα. Περάς που περνάς πολλές ώρες στη δουλειά, πρέπει να υπάρχει καλό κλίμα και εδώ υπάρχει» εξηγεί.

Ο Αργύρης όπως είπε δεν είχε και ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό, όμως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κατάφερε να διακριθεί στο fitness bodybuilding. «Παλιά είχα κάνει ταεκ-βο-ντο, αλλά δεν το συνέχισα με τις τόσες μεταθέσεις του πατέρα μου. Όταν ήρθα να μείνω Θεσσαλονίκη, αποφάσισα να πάω γυμναστήριο, έτσι για μένα και από εκεί μου κόλλησε το μικρόβιο και ασχολήθηκα».

«Σε αυτό με βοήθησε πολύ ο προπονητής μου, ο Νίκος Παπαγεωργίου και συνεχίζει να με βοηθά. Σήμερα είμαι αθλητής του συλλόγου Κούρος και πλέον κατεβαίνω στους μεγαλύτερους αγώνες και τα πάω καλά».

Με το μόντελιγκ πως έγινε;

«Στο μόντελιγκ τώρα πρόκειται να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην εταιρία ΜUSCLE PRESS FASHION και ελπίζω να τα πάω καλά. Είναι ένας χώρος που μου αρέσει και θέλω να πετύχω ως fitness model».

Πως όμως ένας άνθρωπος που δουλεύει σε ψητοπωλείο, μια δύσκολη δουλειά τα καταφέρνει με την προπόνηση του πρωταθλητισμού;

«Δεν υπάρχει θέμα. Στη δουλειά είμαι κάθε βράδυ εκτός από τα ρεπό. Κάποιες φορές είμαι και τα πρωινά. Προπόνηση το μεσημέρι και φυσικά στο ενδιάμεσο σπίτι ξεκούραση και καμιά  βόλτα με φίλους».

Η διατροφή είναι σημαντική για το άθλημα του bodybuilding πως γίνεται ένας αθλητής να δουλεύει σε ψητοπωλείο και να κάνει και διατροφή;

«Βασικά είναι πειρασμός, αλλά αν θέλεις να πετύχεις τον σκοπό σου πρέπει να αντέχεις σε πειρασμούς. Από την άλλη έχουμε πολλά κοτόπουλα και έτσι τις περισσότερες φορές τρώω στο μαγαζί. Σαλάτα και κοτόπουλο είναι μια χαρά κα βασικά είναι και μια απόδειξη ότι μπορείς να κάνεις διατροφή ακόμα και σε ψητοπωλείο».

Στον Αργύρη αρέσουν τα ταξίδια, όπως είπε, παρά τις πολλές μετακομίσεις λόγω μεταθέσεων: «Τα ταξίδια είναι το χόμπι μου» εξηγεί ο ίδιος «έχω γυρίσει όλη την Ευρώπη, όλη τη Λατινική Αμερική, έχω πάει Καραϊβική και θέλω να γυρίσω όλον τον κόσμο. Ταξιδεύω από μικρός, αφού πάντα δούλευα και μάζευα χρήματα».

Η φωτογράφηση έγινε στο bau's

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...