Κυριάκος Αθανασιάδης: Η θέληση που άφησε πίσω το πάχος και η ζωή στην Ορεστιάδα!

Κυριάκος Αθανασιάδης: Η θέληση που άφησε πίσω το πάχος και η ζωή στην Ορεστιάδα!

Όταν είσαι 100 κιλά με ύψος 1,72 μ. τότε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και πολύ ισχυρό χαρακτήρα, όχι μόνο να αδυνατίσεις, αλλά να μετέχεις με διακρίσεις σε αγώνες bodybuilding.

Αυτός είναι ο Κυριάκος Αθανασιάδης, από την Ορεστιάδα. Ένας νέος άνθρωπος με ισχυρό χαρακτήρα που όπως λέει ο ίδιος, δεν τον χωρά ο τόπος, εκφράζοντας με σαφήνεια το μόνιμο πρόβλημα της ακριτικής Ελλάδας και όχι μόνο, στην έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης.

«Ψάχνομαι να φύγω από την Ορεστιάδα. Εδώ η ζωή είναι ήσυχη, μονότονη και πολύ δύσκολη, αφού δεν υπάρχουν ευκαιρίες» εξηγεί.

Ο Κυριάκος έχει μισή καταγωγή, από την πλευρά της μητέρας του, από την Βενεζουέλα. Πνεύμα ανήσυχο ελληνικό με μπόλικη δόση λατινοαμερικάνικου ταπεραμέντου. «Σκέφτηκα μέχρι να μεταναστεύσω στη Βενεζουέλα, αφού έχουμε συγγενείς εκεί. Αλλά έτσι πως έγιναν τα πράγματα είναι χειρότερα από εδώ», εξηγεί ο ίδιος.

«Σκέφτομαι να μείνω ή Θεσσαλονίκη ή Αθήνα. Θέλω να πάρω περισσότερα πτυχία στο personal training και να ασχοληθώ με αυτό που αγαπάω. Τον αθλητισμό, το γυμναστήριο, το personal. Είχα και μια πρόταση για fitness modeling από το Muscle Press Fashion και ελπίζω να προχωρήσει επειδή με ενδιαφέρει και αυτός ο τομέας».

Ο Κυριακός στην Ορεστιάδα εργάζεται ως personal trainer και παράλληλα σαν σερβιτόρος. Πως είναι όμως η ζωή στην ακριτική αυτή πόλη του Έβρου;

«Μονότονη ζωή. Το πρωί σηκώνομαι και πάω στη δουλειά στο γυμναστήριο. Το μεσημέρι προπόνηση και μετά ή κάποιο personal ή στην άλλη τη δουλειά ή αν δεν δουλεύω καφέ με φίλους. Αυτή είναι η ζωή στην Ορεστιάδα, ήσυχη και όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και εδώ δεν υπάρχουν δουλειές και μπορώ να πω είναι πιο δύσκολα τα πράγματα».

Πως όμως από τα 100 κιλά ο Κυριάκος Αθανασιάδης κατάφερε να χάσει και όχι μόνο να χάσει αλλά να μετέχει με διακρίσεις σε αγώνες bodybuilding;

«Είχα φτάσει να σιχαίνομαι το σώμα μου. Ντρεπόμουν να βγω στη παραλία και έτσι το πήρα απόφαση. Μαζί με ένα φίλο μου, που ήταν το αντίθετο από μένα –εκείνη την εποχή- δηλαδή πολύ αδύνατος, γραφτήκαμε σε γυμναστήριο. Ήταν πριν από επτά χρόνια. Εγώ με στόχο να χάσω κιλά και αυτός να βάλει» εξηγεί ο Κυριάκος.

«Τελικά εκείνος μετά από λίγο σταμάτησε, αλλά εγώ συνέχισα. Έβλεπα το σώμα μου συνεχώς να βελτιώνεται, να αδυνατίζει, να αλλάζει και είναι κάτι που μου άρεσε πολύ. Έτσι συνέχισα. Όμως ήταν δύσκολο, αφού απαιτεί θέληση και πρόγραμμα.

«Κατάφερα και αντιστάθηκα στους πειρασμούς και κέρδισα. Προσέχω τη διατροφή μου, τα γεύματα κανονικά στην ώρα τους και το ταπεράκι έχει γίνει ο σύντροφος μου. Ακόμα και όταν βλέπουμε με την παρέα αγώνα, εκείνοι παραγγέλνουν πίτσες, εγώ είμαι με το δικό μου φαγητό, αυτό που πρέπει εκείνη την ώρα».

Έτσι ο Κυριάκος Αθανασιάδης τα κατάφερε και τονίζει πως αισθάνεται μετά από επτά χρόνια που αποχωρίστηκε τα 100 κιλά: «Αισθάνομαι χαρά, ικανοποίηση που κέρδισα αυτή τη μάχη, τέτοια χαρά σα να κερδίζω αγώνα».

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...