Χρήστος Πετράκης: Το Voice, ο ρεαλισμός και η πραγματικότητα της Ξάνθης!

Χρήστος Πετράκης: Το Voice, ο ρεαλισμός και η πραγματικότητα της Ξάνθης!

Ο Χρήστος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσω του Voice, ένα σύντομο, πέρασμα από τη δημοσιότητα, που ήταν αρκετό για να αγαπηθεί από τον κόσμο. Ο νεαρός Χρήστος Πετράκης, μόλις 19 χρόνων είναι ένα παιδί από την ακριτική Ξάνθη, με πολλά όνειρα που όμως είναι σχεδόν αδύνατον να πραγματοποιηθούν στην ακριτική αυτή πόλη. Ο Χρήστος μπορεί να είναι νεαρός και να έχει όνειρα, είναι όμως και πολύ προσγειωμένος, πραγματιστής και πεισματάρης.

«Το τραγούδι είναι η ζωή μου. Μου αρέσει πολύ, γνωρίζω ότι ο χώρος είναι δύσκολος, αλλά είμαι αποφασισμένος να πετύχω. Το Voice ήταν μια πολύ καλή εμπειρία και ουσιαστικά με έβαλε στο κλίμα του επαγγέλματος που θέλω να ακολουθήσω» λέει ο ίδιος.

Ο Χρήστος Πετράκης είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ολλανδία. Η μητέρα του κατάγεται από το Άμστερνταμ ενώ ο πατέρας του από την Ξάνθη. Ίσως ήταν η ολλανδέζικη νοοτροπία της μητέρας του, που έβλεπε το ταλέντο του παιδιού της, από μόνη της κανόνισε το κάστιγκ του γιού της και του το ανακοίνωσε:

«Ξαφνικά ήρθε η μητέρα μου και μου είπε ότι έχω κάστιγκ για το Voice και έπαθα πλάκα. Μου άρεσε πολύ και με συνεπήρε η ιδέα. Πήγαμε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη και από εκεί προκρίθηκα για την Αθήνα. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Δεν κατάφερα να προχωρήσω, ίσως επειδή τραγούδησα ποπ ενώ είμαι του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, αλλά όπως και να έχει ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα και έμαθα πολλά».

Πριν από επτά χρόνια ο Χρήστος ήρθε στην Ξάνθη με τους γονείς του, όπου ο πατέρας του άνοιξε κατάστημα με ρούχα. Εκείνος πήγε σχολείο και παράλληλα ανακάλυψε ότι το τραγούδι ήταν η δεύτερη φύση του.

«Από τον πατέρα μου κληρονόμησα την αγάπη για τον αθλητισμό, αλλά από τη γιαγιά και τον παππού μου την αγάπη για το τραγούδι. Η γιαγιά τραγουδούσε μαζί με τη Φωτεινή Μαυράκη ενώ ο παππούς μου με τον Αγγελόπουλο. Έτσι άρχισα να τραγουδάω, πάντα ερασιτεχνικά, μάλιστα πήγα και σε ένα φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη».

Όπως για κάθε παιδί που έχει τέτοιες φιλοδοξίες στην ακριτική Ξάνθη, έτσι και για τον Χρήστο τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν είναι μόνο στο τραγούδι αλλά και στον αθλητισμό. «Από τον πατέρα μου πήρα την αγάπη για τον αθλητισμό, αφού ο ίδιος είναι αθλητής Bodybuilding. Εγώ πήγα κολύμβηση, έκανα πρωταθλητισμό και πήρα και μετάλλια, όμως σταμάτησα όταν για οικονομικούς λόγους έκλεισε το κολυμβητήριο της Ξάνθης. Δοκίμασα μετά στον στίβο αλλά δεν κόλλησε και τελικά απλά αθλούμαι στο γυμναστήριο».

Όταν μιλάς με τον Χρήστο καταλαβαίνεις αμέσως ότι είναι ένα προσγειωμένο άτομο με μυαλό μεγαλύτερο της ηλικίας του:

«Θέλω να πετύχω στο τραγούδι και θα το προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Ειδικά μετά το Voice είχα πολλές προτάσεις που όμως καμία δεν ήταν σίγουρη και δεν το ρισκάρισα, ούτε εγώ, ούτε οι γονείς μου να φύγω από την Ξάνθη. Όμως θα το παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Αν δεν το πετύχω τότε θα σπουδάσω κάτι που θα έχει σχέση με το τραγούδι. Αν πάλι δεν πετύχω, τότε θα ασχοληθώ με την οικογενειακή επιχείρηση. Άλλωστε και τώρα βοηθάω τον πατέρα μου ενώ δουλεύω παράλληλα και σερβιτόρος σε μπαρ».

Ο Χρήστος είναι αυτοδίδακτος, αλλά δεν μένει εκεί «Θα κάνω φωνητική και του χρόνου θα γραφτώ σε κάποια σχολή σχετική με το επάγγελμα του τραγουδιστή που θέλω να ακολουθήσω. Αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει και τίποτα άλλο. Σκεφτείτε ότι είχα και προτάσεις για μόντελιγκ, αλλά κάτι τέτοιο δεν με ενδιαφέρει» καταλήγει ο Χρήστος Πετράκης.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...