Σωτήρης Σπύρης: Η ήρεμη ζωή της Καλαμάτας και ο στόχος για διεθνείς αγώνες!

Σωτήρης Σπύρης: Η ήρεμη ζωή της Καλαμάτας και ο στόχος για διεθνείς αγώνες!

Δεν παρατάς κάτι με μόνιμο μισθό αν το καινούργιο δεν σε γεμίζει τόσο πολύ που να αξίζει. Ο Σωτήρης Σπύρης είναι από τους ελάχιστους ίσως ανθρώπους στην σημερινή Ελλάδα που παράτησαν μια δουλειά με σίγουρο μισθό για να ασχοληθεί με ότι αγαπάει περισσότερο.

Ο Σωτήρης ήταν στρατιωτικός, στο Πεζικό στα μηχανοκίνητα, όταν αποφάσισε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα.

«Αποφάσισα να τα παρατήσω για να ανοίξουμε ένα μαγαζί με λάστιχα μηχανών και αυτοκινήτων με τον αδερφό μου» εξηγεί ο Σωτήρης «Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό είναι και όλα όσα αγαπάω, τον αθλητισμό, τις μηχανές και την ησυχία της πόλης μου, της Καλαμάτας».

Σπούδασε personal trainer και ασκεί παράλληλα το επάγγελμα, όπως παράλληλα προπονείται και μετέχει σε αγώνες σωματικής διάπλασης, εδώ και δύο χρόνια «Στόχος μου είναι να διακριθώ και αν μετέχω σε αγώνες στο εξωτερικό. Ήδη τα πρώτα μετάλλια τα έχω κερδίσει και συνεχίζω. Είναι κάτι που με εκφράζει και το αγαπώ».

Ακούς τον Σωτήρη να μιλά και η απορία παραμένει: Πως παράτησε μια θητεία και έναν σίγουρο μισθό στην Ελλάδα της κρίσης και η απάντηση έρχεται από τον ίδιο και είναι αποστομωτική: «Όλοι περνάμε δύσκολα. Και ως στρατιωτικός, αν και με τον σίγουρο μισθό, υπήρχαν δυσκολίες. Όμως τίποτα δεν συγκρίνεται με την ηρεμία της Καλαμάτας, βέβαια και εδώ υπάρχουν δυσκολίες, όπως σε όλη την Ελλάδα, όμως το βασικό είναι ότι δεν θα πεινάσεις, αφού οι περισσότεροι έχουν το χωραφάκι τους και βγάζουμε το λάδι της χρονιάς που λέμε» εξηγεί ο Σωτήρης.

Εκτός από τον αθλητισμό, η μεγάλη αγάπη του Σωτήρη είναι οι μηχανές ένα σπορ που αφιερώνει αρκετές ώρες, αλλά και την ίδια του τη δουλειά πλέον.

Πως είναι όμως η μέρα του;

«Ήρεμη» εξηγεί ο ίδιος «ήρεμη και προγραμματισμένη. Στο μαγαζί, στις προπονήσεις καμιά βόλτα και η μέρα είναι γεμάτη».

Η πορεία του στους αγώνες σωματικής διάπλασης είναι συνεχώς ανοδική και όπως λέει ο ίδιος ο στόχος του είναι το εξωτερικό. «Έχω υπομονή δεν βιάζομαι. Άλλωστε όλα τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Έχω υπομονή, αυτό μου το έμαθε ο στρατός, υπομονή και επιμονή. Θέλω βέβαια να παίξω σε μεγάλους αγώνες στο εξωτερικό και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρω».

Το ρωτήσαμε αν πρόκειται να ασχοληθεί με το μόντελιγκ, αφού έχει κάνει μια φωτογράφιση. Ο Σωτήρης γέλασε και μας απάντησε: «Ήταν μια φωτογράφιση που έγινε τυχαία, δεν έχω βλέψεις για το μόντελιγκ, αλλά δεν θα πω όχι αν υπάρχει κάτι καλό», καταλήγει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...