3 ψέματα που υπόσχονται τα πεπτικά μπισκότα

3 ψέματα που υπόσχονται τα πεπτικά μπισκότα

Εάν ένα μπλουζάκι λέει ότι θα σας κάνει να χάσετε βάρος, θα το αγοράσετε. Δεν είναι δικό σας λάθος, η βιομηχανία απώλειας βάρους είναι τόσο μεγάλη που μπορεί να κάνει έναν κοροϊδέψει ακόμα και τους πιο έξυπνους ανθρώπους. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα σήμερα είναι να φαίνεσαι ωραίος και όποιος μας δίνει συμβουλές για το πώς να χάσουμε βάρος, τους ακούμε. Το πρόβλημα; Κερδίζουμε βάρος και χάνουμε την υγεία μας σε αυτή τη διαδικασία. Μία τέτοια τάση είναι τα πεπτικά μπισκότα ή όπως λέγονται στα αγγλικά digestive.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 4 tips για να χάσεις κιλά χωρίς …δίαιτα!

Τα πεπτικά μπισκότα δημιουργήθηκαν ιδανικά λόγω των γιατρών που ήθελαν να κάνουν μπισκότα για τους ασθενείς με δυσκοιλιότητα και κακή πέψη. Τώρα, στον 21ο αιώνα, τα πεπτικά μπισκότα είναι «υγιεινά σνακ» που μπορεί κανείς να καταναλώσει με ένα φλιτζάνι τσάι. Το πρόβλημα; Τρώμε επίσης μια δέσμη κρυφών σακχάρων, λιπών, νατρίου και εκλεπτυσμένου αλευριού!

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα πεπτικά μπισκότα δεν είναι τόσο υγιή όσο πιστεύεται ότι είναι. Ενώ μπορεί να γοητεύσουν την πείνα σας και να σας δώσουν την ικανοποίηση ότι τρώτε μόνο υγιεινά, τα πεπτικά μπισκότα είναι στην πραγματικότητα οι μεταμφιεσμένοι διάβολοι των σημερινά επεξεργασμένων τροφίμων. Εδώ είναι τρεις λόγοι που κάνουν τα πεπτικά μπισκότα ένα μεγάλο ΟΧΙ:

Κρυφά συστατικά: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα πεπτικά μπισκότα περιέχουν ραφιναρισμένα αλεύρια, ζάχαρη, λίπη και νάτριο. Αυτά συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα προϊόν που μπορείτε να απολαύσετε με το τσάι σας. Εάν ένα πακέτο υπόσχεται ότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και βιταμίνες και ανόργανα άλατα, διαβάστε την ετικέτα για άλλη μια φορά. Μάθετε τι πραγματικά σημαίνουν τα ελληνικά ονόματα στις λίστες συστατικών. Υπάρχουν ενισχυτές γεύσης για να εθιστείτε σε αυτά τα μπισκότα.

Μεγαλύτερη επεξεργασία: Τα πεπτικά μπισκότα που πωλούνται σε εκατοντάδες ποσότητες πρόκειται να υποστούν επεξεργασία. Δεν υπάρχει τρόπος να φτιάξετε ένα μπισκότο σε τόσο μεγάλη ποσότητα χωρίς να το επεξεργαστείτε. Έχετε δει ποτέ τα μπισκότα να είναι σάπια ή να έχουν μύκητες; Οι πιθανότητες κλείνουν στο ότι μεταποιούνται και γεμίζουν με συστατικά για να τα διατηρηθούν για μέρες.

Ανθυγιεινές θερμίδες: Ένα πεπτικό μπισκότο αποτελείται συνήθως από τουλάχιστον 50 θερμίδες. Αυτές δεν είναι υγιείς θερμίδες που θα επιταχύνουν την απώλεια βάρους. Αντίθετα, αυτές είναι θερμίδες που θα παρεμποδίσουν την απώλεια βάρους και δεν θα ξέρετε καν γιατί! Οι ανθυγιεινές θερμίδες από τα σάκχαρα, τα αλεύρια και το νάτριο δεν χρειάζονται στο σώμα σας και το μόνο που κάνουν είναι να επιδεινώνουν την υγεία σας.

Πηγή: indiatimes.com

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...