Δες τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει το αμυγδαλέλαιο!

Δες τα οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει το αμυγδαλέλαιο!

Τα αμύγδαλα είναι μία υπερτροφή με πολλά οφέλη για την υγεία. Το λάδι που προέρχεται από αυτούς τους νόστιμους ξηρούς καρπούς συνήθως χρησιμοποιείται ως φυσικό συστατικό στο δέρμα και την περιποίηση των μαλλιών, αλλά λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι μπορεί επίσης να είναι καλό για την υγεία τους.

 

Πώς λοιπόν το αμυγδαλέλαιο μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια πολλαπλών χρήσεων, μη τοξική θεραπεία ομορφιάς;

 

Τα αμύγδαλα μπορούν να καταναλωθούν ολόκληρα, να αλεσθούν σε αλεύρι και να μετατραπούν σε μη γαλακτοκομικό γάλα. Είναι πολύ πλούσια σε λίπος, καθιστώντας τα μια τέλεια πηγή ελαίου.

 

Τα γλυκά αμύγδαλα είναι η ποικιλία που καταναλώνεται συνήθως και χρησιμοποιείται για την παρασκευή τροφίμων, ελαίων και καλλυντικών. Εν τω μεταξύ, τα πικρά αμύγδαλα πιστεύεται ότι έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες, αν και μπορούν να είναι τοξικά αν δεν υποστούν σωστή επεξεργασία. Επιπλέον, δεν είναι ευρέως διαθέσιμα.

 

Επεξεργασμένο ή ανεπεξέργαστο αμυγδαλέλαιο

 

Μετά τη συγκομιδή, τα αμύγδαλα αποκόπτονται και ξηραίνονται πριν χρησιμοποιηθούν διάφορες μέθοδοι για να εξαχθεί το λάδι τους. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή επεξεργασμένου αμυγδαλέλαιου (εξάγεται με υψηλή θερμική επεξεργασία και χημικά) καταστρέφουν ορισμένα θρεπτικά συστατικά. Έτσι, το ακατέργαστο αμυγδαλέλαιο είναι μια καλύτερη επιλογή για γαστρονομικούς σκοπούς.

 

Το αμυγδαλέλαιο στη διατροφή

 

Αν και το αμυγδαλέλαιο δεν είναι τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα ολόκληρα αμύγδαλα, έχει αρκετά οφέλη αν ενταχθεί στη διατροφή.

 

Διατροφική Ανάλυση

 

Παρακάτω είναι η διατροφική ανάλυση 1 κουταλιάς της σούπας αμυγδαλέλαιο:

 

Θερμίδες: 119

Συνολικό λίπος:13,5 γραμμάρια

Κορεσμένο λίπος:1,1 γραμμάρια

Το μονοακόρεστο λίπος:9,4 γραμμάρια

Πολυακόρεστο λίπος:2,3 γραμμάρια

Βιταμίνη Ε: 26% της ΕΑΚ

Φυτοστερόλες: 35,9 mg

 

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και περιέχει μια μικρή ποσότητα βιταμίνης Κ. Τα περισσότερα από τα οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με το αμυγδαλέλαιο προέρχονται από την υψηλή ποσότητα υγιών λιπών. Οι δίαιτες πλούσιες σε ακόρεστα λιπαρά μπορεί να παρέχουν κάποια οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων και παχυσαρκίας, και μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

 

Οφέλη του αμυγδαλέλαιου για την υγεία

 

Το αμυγδαλέλαιο αποτελείται από 70% μονοακόρεστο λίπος, το οποίο έχει ερευνηθεί για τις επιδράσεις του στην υγεία της καρδιάς. Τα μονοακόρεστα λίπη έχουν αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα της "καλής" χοληστερόλης HDL.

 

Υψηλό σε Αντιοξειδωτικά

 

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια μεγάλη πηγή της ισχυρής αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε. Στην πραγματικότητα, 1 κουταλιά της σούπας αυτού του λαδιού προσφέρει το 26% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

 

Μπορεί να είναι επωφελής για τον έλεγχο της ζάχαρης στο αίμα

 

Η προσθήκη αμυγδαλέλαιου στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το επίπεδο της ζάχαρης στο αίμα σας σταθερό. Αυτό το λάδι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, και τα δύο έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη.

 

Μπορεί να βοηθήσει την απώλεια βάρους όταν συνδυάζεται με μειωμένη θερμιδική διατροφή

 

Μια δίαιτα πλούσια σε υγιή λίπη μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τα λίπη όταν προσπαθούν να χάσουν κιλά, αλλά η κατανάλωση των σωστών ειδών λίπους μπορεί να είναι ευεργετική για την απώλεια βάρους.

 

Οφέλη ομορφιάς του αμυγδαλέλαιου

 

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε προϊόντα φυσικής ομορφιάς. Αυτό το ήπιο και καταπραϋντικό έλαιο είναι ευεργετικό τόσο για το δέρμα όσο και για τα μαλλιά.

 

Αυτό οφείλεται εν μέρει στις μαλακτικές του ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αποτρέπει την απώλεια νερού από το δέρμα. Αυτή η ποιότητα κάνει το αμυγδαλέλαιο μια εξαιρετική επιλογή για να κρατήσει το δέρμα, τα μαλλιά και το κρανίο μαλακά και ενυδατωμένα. Οι ενυδατικές επιδράσεις του αμυγδαλέλαιου μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για άτομα που έχουν ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

 

Επίσης, το αμυγδαλέλαιο είναι συσκευασμένο με βιταμίνη Ε, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη ζημιά από τον ήλιο και την πρόωρη γήρανση. Το καταπραϋντικό λάδι μπορεί ακόμη να βοηθήσει στην αποτροπή της εξάπλωσης των ραγάδων.

 

Αυτό το ευέλικτο έλαιο είναι μια καλή επιλογή για τους ανθρώπους που αναζητούν προϊόντα φυσικής ομορφιάς που έχουν περιορισμένο αριθμό συστατικών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Μπορεί να λειτουργήσει ως απαλό ντεμακιγιάζ, φυσική ενυδατική δέρματος ή μαλλιών ή βελούδινο λάδι μασάζ.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...