Εκκίνηση για τον πιο δύσκολο ιστιοπλοϊκό αγώνα στο κόσμο (Video)

Εκκίνηση για τον πιο δύσκολο ιστιοπλοϊκό αγώνα στο κόσμο (Video)

29 σκάφη, κυβερνήτες και πληρώματα, ρίχνονται στη μάχη του αγώνα που χαρακτηρίζεται το Έβερεστ της ιστιοπλοΐας, του πιο δύσκολου και αντίξοού ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο τον Βεντέ Γκλομπ που εφέτος διεξάγεται για όγδοη χρονιά με στόχο το γύρο του κόσμου.

Με εκκίνηση από το γαλλικό λιμάνι Σαμπλ Ντολόν κυβερνήτες και πληρώματα θα διανύσουν απόσταση 24.000 ναυτικών μιλίων. Θα πλεύσουν με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, περνώντας μέσω τριών μεγάλων ακρωτηρίων του πλανήτη.

Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ως το «Έβερεστ της ιστιοπλοΐας», καθώς οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντες πολλές φορές είναι μεγαλύτερες από την αναρρίχηση στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου.

Μεταξύ των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν είναι περάσματα από δύσκολα νερά του Ατλαντικού, του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Τα πληρώματα δεν διαθέτουν GPS και δεν θα έχουν απολύτως καμία βοήθεια από εξωτερικό παράγοντα.

Φέτος τα σκάφη, που έχουν μήκος 60 ναυτικά πόδια, θα έχουν μια σημαντική αλλαγή, καθώς είναι εξοπλισμένα με ταινίες που ανυψώνουν το κύτος μειώνουν την έλξη και βελτιώνουν τις επιδόσεις.

 

Το ρεκόρ του αγώνα είναι από το 2013 του Φρανσουά Γκαμπά που διένυσε την απόσταση σε 78 ημέρες, 2 ώρες, 16 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.
Όσοι ανοίξουν πανιά την Κυριακή θα επιχειρήσουν να σπάσουν αυτό το ρεκόρ, αν και τίποτα δεν είναι δεδομένο στην πιο ακραία και επικίνδυνη πρόκληση της ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...