Μάθε τι σε κάνει να νυστάζεις μετά το σεξ

Μάθε τι σε κάνει να νυστάζεις μετά το σεξ

Οι περισσότεροι άντρες μετά το σεξ… νυστάζουν και πέφτουν για ύπνο. Άντε μερικοί που καπνίζουν να κάνουν και ένα τσιγάρο. Αν λοιπόν είσαι ένας από τους περισσότερους που νυστάζουν μετά το σεξ, μάθε γιατί σου συμβαίνει.

Μέχρι στιγμής γνώριζες για την τεστοστερόνη που σου ανεβάζει τις επιδόσεις σου στο σεξ… όμως μην ανησυχείς δεν φεύγει η τεστοστερόνη και μετά …κοιμάσαι. Υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι μια άλλη ουσία, η προλακτίνη που εξουδετερώνει την επίδραση της ντοπαμίνης, του γνωστού νευροδιαβιβαστή που εντείνει την εγρήγορση και μας κρατά ξύπνιους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αν σου αρέσει να σε γδύνει, μάθε τα καλύτερα tips!

Ο αντρικός οργανισμός απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες προλακτίνης μετά τον οργασμό, όμως δεν παρατηρείται κάτι αντίστοιχο στις γυναίκες, οι οποίες παράγουν σχετικά μικρές ποσότητες της ορμόνης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνονται τα επίπεδα της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», γνωστή στον ιατρικό κόσμο με το όνομα ωκυτοκίνη, η οποία καταπνίγει κάθε άγχος και κάθε κακή σκέψη, επιτρέποντας στον άντρα να χαλαρώσει.

Εάν μάλιστα το ζευγάρι επιλέξει να κάνει σεξ με σβηστά τα φώτα, το βιολογικό ρόλοι του αντρικού οργανισμού αντιλαμβάνεται ότι είναι ώρα για ύπνο! Από βιολογικής πλευράς, αυτό συμβαίνει με την απελευθέρωση της ορμόνης που ονομάζεται μελατονίνη.

Η συνδυαστική επίδραση προλακτίνης, ωκυτοκίνης και μελατονίνης χαρίζει λοιπόν στον άντρα αυτή τη γλυκιά νύστα αμέσως μετά το σεξ!

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι η χαμηλή προλακτίνη (και όχι η αυξημένη) στον ανδρικό σώμα συνδυάζεται με στυτική δυσλειτουργία και μειώνει την ερωτική επιθυμία.

Πάντως, δεν είναι ξεκάθαρος ο μηχανισμός μέσω του οποίου η προλακτίνη επιδρά στην σεξουαλική λειτουργία των ανδρών και η μελέτη δεν αποδεικνύει μια αιτιώδη σχέση.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Αυτό είναι το σημείο που αν το …αγγίξεις την «ανάβεις» τρελλά!
Απρόσμενες αποκαλύψεις έκανε μια έρευνα από την εταιρεία προφυλακτικών Skyn, σχετικά με το ποια σημεία στο σώμα τους, οι ίδιες οι γυναίκες πιστεύουν ότι τις “ανάβουν” περισσότερο στο σεξ, όταν ο σύντρ