Τα υπέρ και τα tip μιας χειμωνιάτικης μοτοεκδρομής

Τα υπέρ και τα tip μιας χειμωνιάτικης μοτοεκδρομής

Κάποιοι είναι all wather μηχανόβιοι, αλλά δεν τολμούν να βγούνε από την πόλη τους για μια εκδρομή στο χειμωνιάτικο τοπίο με τη μηχανή. Οι λόγοι είναι αρκετοί γιατί πολλές φορές μπορεί να θέλεις, αλλά να μην έχεις παρέα ή να νομίζεις ότι έκτος ορίων πόλης θα …ξεπαγιάσεις.

Όμως η χειμωνιάτικη μοτο-εκδρομή είναι αυτή που έχει άλλη χάρη, αλλά θέλει και λίγο περισσότερη προσοχή από τις άλλες, πιο ζεστές εποχές του χρόνου, είτε πρόκειται απλώς για μια αυθημερόν εξόρμηση σε κοντινό προορισμό, είτε με διανυκτέρευση.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί ο αναβάτης συγκεντρώνει …ματιές… ακόμα και τον χειμώνα;

Ας δούμε πρώτα τα θετικά της χειμωνιάτικης μοτο-εκδρομής:

1. Άδειοι δρόμοι

Αν εξαιρέσεις τους προορισμούς που καταλήγουν στα χιονοδρομικά, όλοι οι άλλοι δρόμοι παρουσιάζουν πολύ μικρότερη κίνηση από το καλοκαίρι.

2. Καλύτερη εξυπηρέτηση

Μία χειμερινή μοτοεκδρομή δεν είναι απαραίτητο να καταλήξει σε έναν top χειμερινό προορισμό, όπου μπορεί να γίνεται χαμός. Τα περισσότερα μέρη στην Ελλάδα αποτελούν θερινούς προορισμούς και πιστέψτε μας είναι το ίδιο όμορφα και τον χειμώνα, μόνο που τότε τα λιγοστά μαγαζιά που μένουν ανοιχτά εξυπηρετούν πολύ καλύτερα.

3. Άλλο τοπίο, εκτόνωση…

Το τοπίο του χειμώνα είναι διαφορετικό, πιο άγριο και πιο συναρπαστικό. Μια χειμωνιάτικη μοτοεκδρομή θα σε εκτονώσει.

Όμως τον χειμώνα υπάρχουν και πολλές παγίδες, περισσότερες από εκείνες του καλοκαιριού, αλλά περισσότερο προβλέψιμες:

1. Κρύα λάστιχα

Με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα τα λάστιχα δεν ζεσταίνονται τόσο όσο πρέπει, επομένως οι χαμηλές ταχύτητες και τα μικρότερα πλαγιάσματα είναι απαραίτητα.

2. Προσοχή στον πάγο

Κάποια ανήλια σημεία μπορεί να κρατούν πάγο. Επομένως θέλει προσοχή στα ανήλια και σκιασμένα ή βρεγμένα σημεία του δρόμου.

3. Καλό ντύσιμο

Καλό ντύσιμο δεν σημαίνει να είσαι ντυμένος σαν κρεμμύδι. Ισοθερμικό παντελόνι και μπλούζα κατάσαρκα είναι ότι πρέπει να διατηρήσει την καλή θερμοκρασία του σώματος.

4. Κοντινή απόσταση

Καλό θα ήταν να μην επιλέξεις προορισμό περισσότερο από μια ώρα μακριά από την έδρα σου και αυτό για λόγους κρύου.

5. Συμβουλεύσου το δελτίο καιρού

Για να είσαι βέβαιος ότι δεν θα βρεθείς ξαφνικά στα …χιόνια, πριν ξεκινήσεις δες το δελτίο καιρού!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...