Δες πόσες φορές πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου τη βδομάδα για να τα έχεις όλα!

Δες πόσες φορές πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου τη βδομάδα για να τα έχεις όλα!

Πόσες φορές λούζεις τα μαλλιά σου τη βδομάδα; Ορισμένοι άνθρωποι λούζονται καθημερινά γιατί πιστεύουν πως αυτό σημαίνει και καλύτερη περιποίηση των μαλλιών. Άλλοι το αποφεύγουν και λούζονται απλά μερικές φορές την εβδομάδα γιατί έχουν ακούσει πως το καθημερινό λούσιμο βλάπτει τα μαλλιά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάνε σεξ μια φορά την εβδομάδα αν θέλεις να είστε ευτυχισμένοι!

Ποια είναι η αλήθεια; Η επιστήμη έχει την απάντηση. Έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρία προϊόντων περιποίησης Procter & Gamble έδειξε πως πρωταθλητές στο λούσιμο των μαλλιών είναι οι Αμερικάνοι με 5.9 φορές την εβδομάδα.

Τι όμως περιέχει το σαμπουάν; Το σαμπουάν το χρησιμοποιούμε για να διώχνει το λάδι που βγάζει η κεφαλή μας αλλά και η σκόνη. Για αυτό περιέχει ουσίες όχι και πολύ διαφορετικές από αυτές που βρίσκουμε στο σαπούνι για τα πιάτα ή για τα ρούχα.

Πρέπει λοιπόν να λούζουμε τα μαλλιά μας κάθε μέρα; Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το μαλλί μπορεί να χρειάζεται καθημερινό λούσιμο για να δείχνει ωραίο. Από την άλλη οι ουσίες στο σαμπουάν μπορεί να βλάπτουν το δέρμα του κεφαλιού όταν έρχεται σε καθημερινή επαφή.

Όπως προσθέτουν οι επιστήμονες, αυτή η αίσθηση του λαδωμένου μαλλιού υπάρχει εξ’΄αιτίας του σμήγματος που συγκεντρώνεται στο κεφάλι. Αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται άσχημα. Υπάρχει όμως εκεί για να προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα του κεφαλιού από μικρόβια, σκόνη και βακτήρια.

Όταν εμείς το βγάζουμε και δεν το αφήνουμε επάνω ούτε μια ημέρα τότε το δέρμα στο κεφάλι μας μένει απροστάτευτο από όλα αυτά που το σμήγμα αυτό δεν αφήνει να κάτσουν επάνω.

Το συμπέρασμα των ειδικών λοιπόν είναι ένα. Λούζεστε συχνά για να δείχνουν ωραία τα μαλλιά αλλά με μέτρο και προπαντός με προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, ειδικά όταν κάνεις προπόνηση θα πρέπει να τα λούζεις κάθε φορά!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...