Δες πώς θα περιποιηθείς σωστά τα φρύδια σου

Δες πώς θα περιποιηθείς σωστά τα φρύδια σου

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο όρος "περιποίηση φρυδιών" είναι ένας όρος ταμπού για τους άνδρες. Βέβαια στη σημερινή εποχή όλο και περισσότερος ανδρικός πληθυσμός έχει ξεκινήσει - κρυφά κατά βάση - να περιποιείται τα φρύδια του, μιας και οι τόσο ασήμαντες και μικρές αυτές τρίχες στο πρόσωπο παίζουν σημαντικό ρόλο στην όψη του.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τι κάνεις λάθος στην περιποίηση σου;

Ωστόσο υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στα απεριποίητα και τα πυκνά φρύδια. Τα απεριποίητα φρύδια προεξέχουν στο μέτωπο σου ή τείνουν να ενώνονται μεταξύ τους και να σχηματίζουν ένα ενιαίο φρύδι. Αν έχεις κάτι τέτοιο, τότε εννοείται πως πρέπει να ασχοληθείς μαζί τους. Από την άλλη μεριά όμως τα πυκνά φρύδια είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά, αρκεί να τα κρατάς σε ένα σωστό και περιποιημένο σχήμα. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα μικρύνεις, απλά πρέπει να φροντίζεις να τα τριμάρεις σωστά.

Άλλο το να τριμάρεις τα φρύδια σου και άλλο να τα βγάζεις από τη ρίζα. Είναι μια διαφορά που πρέπει να προσέξεις πολύ καλά. Το βγάλσιμο των φρυδιών από τη ρίζα μπορεί να καταστρέψει την αναγέννηση της τρίχας όπως συμβουλεύει η δερματολόγος από το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Columbia Dr. Lindsey Bordone. Συμβουλεύει να βγάζεις από τη ρίζα μόνο τις τρίχες εκείνες που δεν θα ήθελες να ξαναβγούν ποτέ.

Δηλαδή στη μέση των φρυδιών (στην βάση της μύτης σου) και όσες προεξέχουν από το φυσιολογικό σχήμα.

Ωστόσο υπάρχουν φορές που μερικές τρίχες θα αναγεννηθούν με μια πιο ατίθαση φορά και μπορεί να προεξέχουν λίγο από το σχήμα σου. Τις τρίχες αυτές δεν χρειάζεται να τις τιμωρήσεις με το τσιμπιδάκι αλλά μπορείς να τις τριμάρεις με ένα ψαλιδάκι γιατί ο σκοπός τους είναι να γεμίζουν το φρύδι σου.

Τα φρύδια σου είναι παρόμοια με τις τρίχες που υπάρχουν στο υπόλοιπο σώμα σου. Σίγουρα μπορεί να γίνουν ατίθασες και να χρειαστούν τριμάρισμα, ωστόσο σταματούν να μεγαλώνουν μόλις φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος και πέφτουν από μόνες τους. Μην ανησυχείς όμως γιατί ξαναμεγαλώνουν. Για να ξαναγεννηθεί μια τρίχα απαιτείται περίπου ένα διάστημα 4 με 6 εβδομάδων σε αντίθεση με τις τρίχες των μαλλιών που χρειάζονται χρόνια για να ξαναμεγαλώσουν.

Κατά έναν μέσο όρο, τα φρύδια μεγαλώνουν περίπου 1 χιλιοστό κάθε 6 μέρες. Σε μια φάση των 6 βδομάδων μια τρίχα ενός φρυδιού φτάνει περίπου τα 3/4 του ενός εκατοστού πριν σταματήσει να μεγαλώνει. Όμως δεν θα πέσει αμέσως, αλλά όταν τελικά πέσει, θα ξαναμεγαλώσει πολύ πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες τρίχες.

Όσον αφορά το τριμάρισμα, εξοπλίσου με ένα καλό ψαλιδάκι για μουστάκι και μια χτένα και χτένισε τις τρίχες των φρυδιών σου προς τα πάνω. Κάνε το μερικές φορές για να εντοπίσεις τις ατίθασες τρίχες και κούρεψε εκείνες που προεξέχουν. Χτένισε τα φρύδια σου στο κανονικό τους σχήμα και θα δείχνεις άψογος. Και όμως είναι τόσο απλό!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...