Έτσι θα κάνεις τον πιο δυνατό κωδικό στο internet!

Έτσι θα κάνεις τον πιο δυνατό κωδικό στο internet!

Το ίντερνετ δεν αποτελεί μόνο μέρος της καθημερινότητας μας αλλά τείνει να γίνει η ζωή μας! Ωστόσο, εάν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να πέσουμε σε… παγίδες. Για να προστατέψουμε την «ιδιωτικότητα» μας καταφεύγουμε στη λύση της συχνής αλλαγής των κωδικών πρόσβασης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 11 πιο βαρετά πράγματα του κόσμου

Η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης, μας προκαλεί την ψευδαίσθηση πως είναι κάτι που ενισχύει την προστασία μας στο διαδίκτυο. Συμβαίνει όμως πραγματικά αυτό;

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Carleton, από το Οντάριο του Καναδά, η συχνή αλλαγή των passwords δεν κρατά τους χάκερς μακριά από τους λογαριασμούς των χρηστών αλλά ούτε και τους αποθαρρύνει όταν κάποιος έχει μπει στο στόχαστρό τους.

Μελετώντας μάλιστα οι ερευνητές ένα δείγμα χρηστών του διαδικτύου που άλλαζε συχνά τους κωδικούς του κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι χάκερς δεν σταματούν ποτέ με το μοναδικό φυσικό αποτέλεσμα για τους χρήστες η ταλαιπωρία τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας η κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό είναι διότι οι χρήστες συνήθως δεν αλλάζουν πραγματικά τον κωδικό τους. Απλώς αντικαθιστούν ή συμπληρώνουν στον ήδη υπάρχοντα λογαριασμό κάποια σύμβολα όπως τα «#, $, %, *», κάτι που σαφώς δεν είναι αποτελεσματικό.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...