Τα 8 πράματα που πρέπει να ξέρεις για το εμφιαλωμένο νερό!

Τα 8 πράματα που πρέπει να ξέρεις για το εμφιαλωμένο νερό!

Πιάνουν οι ζέστες και το νερό είναι ακόμα πιο απαραίτητο για τον οργανισμό σου. Ακόμα και αν πίνεις νερό της βρύσης στο σπίτι σου, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα εμφιαλωμένο για να ξεδιψάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μήπως είσαι αφυδατωμένος και δεν το καταλαβαίνεις;

Όμως αν πίνει μόνο εμφιαλωμένο νερό, τότε είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να μάθεις μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και πληροφορίες για το εμφιαλωμένο νερό.

Ενώ ένα μεγάλο μέρος του κόσμου μας αναζητά απεγνωσμένα πόσιμο νερό, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες δαπανούν δισεκατομμύρια για εμφιαλωμένο νερό, όταν έχουν απόλυτα καθαρό νερό βρύσης και άμεσα διαθέσιμο. Όχι μόνο δαπανούμε άσκοπα χρήματα για νερό με χαμηλότερες προδιαγραφές από εκείνες του νερού βρύσης, αλλά γεμίζουμε επίσης τους χώρους υγειονομικής ταφής με δισεκατομμύρια πλαστικά με βάση το πετρέλαιο που χρειάζονται πάνω από 1.000 χρόνια για να διασπαστούν.

1. Η τιμή του εμφιαλωμένου νερού είναι μέχρι και 10.000 φορές το κόστος του νερού βρύσης.
2. Ετησίως, οι Αμερικάνοι καταναλώνουν 8.6 δισεκατομμύρια λίτρα εμφιαλωμένο νερό.
3. Το 40% του συνόλου των εμφιαλωμένων νερών λαμβάνεται από τις δημοτικές πηγές νερού (δηλαδή από εκεί που λαμβάνουμε και το νερό βρύσης).
4. Το 22% από τις δοκιμασμένες μάρκες εμφιαλωμένου νερού περιέχει χημικές προσμείξεις σε επίπεδα πάνω από τα αυστηρά όρια της υγείας.
5. 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού κάθε χρόνο… αρκετά καύσιμα για να τροφοδοτήσουν 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα για ένα χρόνο.
6. Χρειάζεται 3 φορές η ποσότητα του νερού ενός μπουκαλιού εμφιαλωμένου νερού για να παραχθεί το μπουκάλι αυτό.
7. Μόνο 1 στα 5 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού ανακυκλώνεται.
8. Τα άλλα 4 συμβάλλουν στα 3 δισεκατομμύρια απόβλητα από πλαστικά μπουκάλια νερού.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...