Μάθε 4 tips για να μη μείνει ο λεκές να σου θυμίζει την απροσεξία σου!

Μάθε 4 tips για να μη μείνει ο λεκές να σου θυμίζει την απροσεξία σου!

Και εκεί που απολαμβάνεις τον πρωινό σου καφέ, ξαφνικά μια απροσεξία και χύνεται όλος στο πάτωμα! Τι κάνεις; Αμέσως θα μας πείτε σκουπίζεις τα υπολείμματα του καφέ και τέλος, δεν είναι όμως τόσο απλό, ανάλογα με το πάτωμα που έχεις στο σπίτι σου ώστε να μην δεις ένα λεκέ να μένει …μόνιμος για να σου θυμίζει την απροσεξία σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δώσε «γκάζια» με HITT και κάψε αποτελεσματικά

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να καθαρίσεις τα πατώματα του σπιτιού σου ώστε να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση; Ξύλινα, με πλακάκια, laminated, με μοκέτα κάθε είδος πατώματος έχει διαφορετικές ανάγκες. Μάθε τώρα πώς να τα φροντίζεις!

1. Στο ξύλινο πάτωμα

Τα καλής ποιότητας ξύλινα πατώματα δεν χρειάζονται χημικά για το καθάρισμά τους. Πέρασμα με ένα καλά στραγγισμένο υγρό πανί ή σφουγγαρίστρα είναι αρκετό. Ανάλογα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά καθαριστικά, κατάλληλα για ξύλινα πατώματα.Καλό είναι όταν λεκιάζονται να αφαιρείς τους λεκέδες με ένα υγρό πανί κουζίνας επί τόπου για να μην απορροφούνται. Κάνε το πάτωμά σου να γυαλίζει περνώντας το με ένα στεγνό πανί στο οποίο έχεις στάξει έλαιο λεμονιού. Αυτό είναι κατάλληλο για φυσικά ξύλινα πατώματα όχι τα λουστραρισμένα.

2. Πάτωμα laminate

Μην αφήνεις ποτέ λεκέδες από νερό ή άλλους λεκέδες να στεγνώνουν σε πάτωμα laminate. Καθάρισέ τους αμέσως. Αν ο λεκές είναι μελάνι ή κραγιόν δοκίμασε λίγο ασετόν.

3. Πλακάκια

Τα πλακάκια καθαρίζονται με ήπιο καθαριστικό διαλυμένο σε νερό. Πέρασε μετά το πάτωμα με ένα στεγνό πανί για να μη μείνουν λεκέδες. Μη χρησιμοποιείς σκληρά καθαριστικά όπως αυτά που περιέχουν διαβρωτικά καθώς μπορεί να καταστρέψουν τη γυαλάδα από τα πλακάκια.

4. Πάτωμα με μοκέτα

Είναι απαραίτητο το πέρασμα με ηλεκτρική σκούπα σε καθημερινή βάση καθώς προστατεύει τις ίνες από τη φθορά. Σκούπες με ειδική λειτουργία για χαλιά και μοκέτες βοηθούν ώστε να μην καταστρέφονται από την τριβή.Οι κατασκευαστές συνήθως συστήνουν μία φορά το χρόνο καθάρισμα με ατμό των μοκετών και των χαλιών για τη διατηρήσή τους ειδικά για τις μοκέτες και τα χαλιά που χρησιμοποιούνται περισσότερο από άλλα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...