Αυτά είναι τα 3 λάθη στο δέσιμο των κορδονιών

Αυτά είναι τα 3 λάθη στο δέσιμο των κορδονιών

Τι μπορείς να πάθεις από ένα λυμμένο κορδόνι; Όπως μας λέγανε και οι γονείς μας, να το πατήσεις, να πέσεις και να τραυματιστείς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε πως γίνεται να είσαι και κουστουμάτος και μηχανόβιος!

Μπορεί να ακούγεται άστειο όμως δεν είναι. Τα κορδόνια θέλουν προσοχή, ειδικά στις περιπτώσεις που τρέχεις, εκεί όπου οι ταχύτητα και οι δυνάμεις είναι μεγαλύτερες.

Όμως ακόμα και να δένεις καλά τα παπούτσια σου υπάρχουν τρία λάθη που είναι τα πιο συνηθισμένα και πρέπει να τα αποφεύγεις:

1. Το χαλαρό δέσιμο

Όταν δένεις χαλαρά τα παπούτσια σου, το πόδι «πλέει» και αυτό δεν είναι τόσο πολύ πρόβλημα όταν είσαι χαλαρός ή μετά από προπόνηση. Άλλωστε είναι κάτι που συνηθίζουν πολλοί αθλητές, να αφήνουν λυτά τα αθλητικά τους για να χαλαρώνουν. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο όταν τρέχεις, είτε στον ύπαιθρο είτε στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Αν το παπούτσι δεν είναι δεμένο καλά κινδυνεύεις από διάστρεμμα και γενικότερους τραυματισμούς.

2. Το πολύ σφιχτό δέσιμο

Ένα άλλο λάθος είναι το πολύ σφιχτό δέσιμο. Αν σφίγγεις πολύ τα κορδόνια τότε εμποδίζεις την σωστή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα τα πόδια να μουδιάζουν.

3. Προσοχή στα μεγάλα κορδόνια

Κάποιες φορές όταν τα κορδόνια είναι μεγάλα μερικοί τα βάζουν μέσα από τα παπούτσια. Αυτό είναι λάθος αφού το παπούτσι πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο πόδι σου και τα περίσσεια κορδόνια που τα βάζεις μέσα χαλούν την ανατομία του παπουτσιού. Η λύση είναι μια, ή να αγοράσεις πιο μικρά κορδόνια ή να τα κόψεις.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...