Αυτά είναι τα 5 σοβαρά λάθη που κάνουν πολλοί στο crossfit

Αυτά είναι τα 5 σοβαρά λάθη που κάνουν πολλοί στο crossfit

Το crossft είναι ουσιαστικά μια κυκλική προπόνηση σε υψηλή ένταση. Δεν είναι κακή άσκηση ή άθλημα αν θέλετε αρκεί βέβαια να γίνεται σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το ζώδιο σου αποκαλύπτει το …φετίχ σου!

Για κάποιους το crossift δεν έχει καλή κατάληξη και έτσι βρίσκονται «εκτός» συνήθως μετά από τραυματισμό ή υπερκόπωση και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα πέντε σοβαρά λάθη που συνήθως γίνονται λόγω άγνοιας τόσο του αθλούμενου, όσο και του προπονητή του.

Δες λοιπόν τα πέντε σοβαρά λάθη που πρέπει να αποφύγεις:

1. Η επιμονή στα «νούμερα» αλλά χωρίς …εξέλιξη

Αν αποκαλέσεις κάποιον “crossfitter”, κολλημένο με τα νούμερα θα το πάρει ως κοπλιμέντο. Παρόλο που θεωρούν τον εαυτό τους αθλητή, δεν καταγράφουν την εξέλιξή τους, όπως οι αθλητές. Το ζητούμενο της γυμναστικής είναι να βγάζεις τη μπλούζα σου και να βλέπεις ένα ωραίο αποτέλεσμα στον καθρέφτη. Ενδέχεται να μπορείς να κάνεις 100 επαναλήψεις σε βαθιά καθίσματα, αλλά πως είναι το σώμα συ όταν το κοιτάς; Αυτό που μπορείς να κάνεις για να μη χάσεις τη μπάλα, είναι να χρησιμοποιείς αυτούς τους αριθμούς ως βάση επίτευξης στόχων.

2. Τα πολλά βάρη και ο χρόνος

Και όχι μόνο αυτό, το συνδυάζουν και με πολλές επαναλήψεις. Και οκ για έναν προχωρημένο και γυμνασμένο είναι πιο βατό, αλλά για έναν αρχάριο είναι πολύ επικίνδυνο! Υπάρχει διαφορά στον καλό και στον κακό πόνο. Στο Crossfit επικρατεί ο παράγοντας του χρόνου και όπως πολύ καλά ξέρεις όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Πιο απλά; Μπορεί να τραυματιστείς άσχημα ανταγωνιζόμενος τους δείκτες του ρολογιού. Ξεκίνα με χαμηλά κιλά και αύξησε σταδιακά. Μην ασχολείσαι τόσο με τις επαναλήψεις, όσο με το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα!

3. Ασκήσεις που δεν εκτελούνται σωστά

Αυτό έρχεται να συμπληρώσει το ακριβώς από πάνω. Στην ανάγκη των αθλούμενων να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις και σετ, δεν ασχολούνται με τη σωστή εκτέλεση της άσκησης. Αυτό έχει δύο κακές απόρροιες. Η μία είναι ότι μπορείς να τραυματιστείς και η άλλη ότι εν τέλει δεν έχεις το σωστό αποτέλεσμα. Να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βγάλεις σωστά μια άσκηση, πριν ξεκινήσεις να ανεβάζεις σετ!

4. Ο τραυματισμός δεν είναι ποτέ καλός!

Πολλοί άνθρωποι, που ασχολούνται με το Crossfit, πιστεύουν πως ένα ατύχημα πάνω στην εξάσκηση τους, είναι απόδειξη ότι δούλεψαν σκληρά. Πιστεύουν πως αψηφώντας ένα τραύμα δείχνεις πόσο αποφασιμένοι και δυνατοί είναι. Ελπίζω να μην είσαι ένα από αυτούς! Να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις, που σου δίνονται. Αν όχι, απόφυγε τες. Σε περίπτωση που χτυπήσεις, σταμάτα απευθείας τη γυμναστική!

5. Η υπερπροπόνηση

Πολλοί νομίζουν ότι με την υπερπροπόνηση ξεπερνούν εαυτόν. Κάνουν όμως κακό στον οργανισμό τους ειδικά όταν δεν γνωρίζουν τα σημάδια της υπερπροπόνησης ξεπερνώντας χωρίς να το καταλάβουν τη λεπτή γραμμή μεταξύ προπόνησης και υπερπροπόνησης. Η υψηλή ένταση της προπόνησης, η συνέπεια και η συχνότητα προπόνησης αν και απαιτούνται για την βελτίωση της απόδοσης μπορεί να οδηγήσουν στο γνωστό ως σύνδρομο της υπερπροπόνησης. Τα συμπτώματα της μπορεί να είναι φλεγμονές, κόπωση του κεντρικού νευρικού συστήματος και συχνές ασθένειες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αναγνωρίσετε αυτά τα 5 σημάδια που υποδηλώνουν ότι προπονείστε περισσότερο.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...