Έτσι μπορείς να την πατήσεις στο κρύο όσο καλά και αν είσαι ντυμένος

Έτσι μπορείς να την πατήσεις στο κρύο όσο καλά και αν είσαι ντυμένος

Δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μια απροσεξία και όσο καλά και να είσαι ντυμένος μπορείς να την πατήσεις και μετά να αναρωτιέσαι πως κρύωσες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί το μάλλινο που πουλόβερ σου δίνει ζεστασιά και στιλ τις κρύες μέρες!

Αυτό συμβαίνει κυρίως με την εναλλαγή της θερμοκρασίας από κλειστό και ανοικτό χώρο. Έτσι λοιπόν κάνεις το λάθος να μπαίνεις σε κλειστό χώρο και να μένεις στη ζέστη ντυμένος για το κρύο. Είναι επόμενο ότι θα ιδρώσεις και όταν βγεις έξω ο παγωμένος αέρας δεν θα στη χαρίσει.

Έτσι λοιπόν βγάλε το μπουφάν και μείνε με τα λιγότερα δυνατά ρούχα σε κλειστό χώρο. Όμως όταν είσαι στο σπίτι τα πράματα αλλάζουν.

Για να αποφύγετε τις επιθέσεις του κρύου όταν βγαίνετε έξω, φροντίστε να διατηρείτε την θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων στους 18 έως το πολύ 20 βαθμούς Κελσίου, συνιστά ο δρ Τζων Σκερ, αγγειοχειρουργός στο Νοσοκομείο του UniversityCollege του Λονδίνου (UCL).

Όπως εξηγεί, όταν η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους είναι μεγαλύτερη από αυτήν, η απότομη έκθεση στο κρύο του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του σώματος, οι οποίες με τη σειρά τους ανοίγουν τον δρόμο στο σύνδρομο Ρεϊνώ.

Το σύνδρομο αυτό προκαλεί παροδικούς σπασμούς των αιμοφόρων αγγείων που εκτίθενται στο κρύο, με συνέπεια τα χέρια και τα πόδια να «στραγγίζουν» από τοαίμα, να παγώνουν, να αποκτούν μπλε-μαβί χρώμα και να πονάνε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...