7 super tips που σου δίνουν ψυχική δύναμη να φτάσεις την προπόνηση σου στα άκρα

7 super tips που σου δίνουν ψυχική δύναμη να φτάσεις την προπόνηση σου στα άκρα

Για να καταφέρεις να ξεπεράσεις τα όρια σου στην προπόνηση πρέπει να έχεις ψυχική δύναμη. Για κάποιους αυτό είναι μια απλή και κυρίως ενστικτώδης διαδικασία, για άλλους όμως όχι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Με αυτές τις ασκήσεις θα κάνεις τους καλύτερους κάτω κοιλιακούς (Video)

Πως θα καταφέρεις να αποκτήσεις αυτή τη ψυχική δύναμη της στιγμής που θα σου δώσει δύναμη να θέσεις την προπόνηση σου στα άκρα και φυσικά να ωφεληθείς τα μέγιστα;

Δες πως μπορείς να το κάνεις με τις συμβουλές του φυσιοθεραπευτή και συγγραφέα PieroFerrucci.

1. Χτίσε έναν «ιερό» χώρο μέσα σου

Μια ισχυρή εσωτερική θέληση θα σας επιτρέψει να απομυθοποιήσετε πολλές στρεσογόνες καταστάσεις και να λάβετε λογικές αποφάσεις, εξηγεί ο Ferrucci. Μπορείτε εν μέρει να το καταφέρετε χρησιμοποιώντας χρόνο για να ανακαλύψετε το κέντρο σας.

Ακούτε για τη σημασία του να βρείτε ένα ιερό χώρο στο σπίτι σας, αλλά επίσης πρέπει να μάθετε να βρίσκετε ιερό χώρο στον εαυτό σας. Παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις όταν είμαστε καλύτερα επικεντρωμένοι.

2. Μάθε να …αναπνέεις

‘Ενας τρόπος να το καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε και να βγάλουμε τη δύναμη, είναι να μάθουμε να αναπνέουμε. Είναι το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε για να νιώθετε ισορροπημένοι. Ο Ferrucci προτείνει επίσης το διαλογισμό ή το να κάθεστε απλώς στη σιωπή για λίγα λεπτά ώστε να καθαρίσετε το μυαλό σας.

3. Μείνε ανοιχτός στις προκλήσεις

Βάζοντας τον εαυτό μας έξω από τη ζώνη στην οποία νιώθουμε άνετα, αυτομάτως χτίζουμε ευελιξία έναντι του αγνώστου, δήλωσε ο Ferrucci. Θα πρέπει πάντα να βρίσκουμε καταστάσεις στις οποίες μπορούμε να κάνουμε καλή χρήση της δύναμής μας. Πάρτε ένα ρίσκο ή κάντε κάτι που αντιτίθεται στις συνήθειές σας.

4. Μην αναβάλεις το ρίσκο

Οι πράξεις δύναμης μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να κάνουμε ένα δύσκολο τηλεφώνημα μέχρι να δοκιμάσουμε μια νέα άσκηση. Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι που αλλιώς θα είχαμε φυσιολογικά αναβάλει επειδή θα αισθανόμαστε άβολα.Ο Ferrucci σας προτρέπει να σκεφτείτε μια μικρή πράξη κουράγιου και στη συνέχεια να την κάνετε.Το να αναλαμβάνετε ρίσκα αποτελεί τρόπο ανανέωσης του εαυτού μας, ανοίγει νέους δρόμους και τελικά επεκτείνει την εσωτερική μας δύναμη.

5. Θυμήσου όταν κάποτε ήσουν δυνατός

Θυμηθείτε μια στιγμή που ήσασταν δυνατοί στο παρελθόν. Καταφέρατε κάποιο project στη δουλειά; Ήσασταν βράχος για ένα φίλο που είχε ανάγκη;Μπορεί να έχετε εφαρμόσει την εσωτερική δύναμη σε πολλές πλευρές της ζωής σας, απλώς πρέπει να τις θυμηθείτε ώστε να καλλιεργήσετε τη δύναμη να τις κάνετε πάλι. Ακόμα και άνθρωποι που αισθάνονται αδύναμοι και αγχωμένοι, συνήθως μπορούν να βρουν στιγμές που ένιωθαν δυνατοί, δήλωσε ο Ferrucci.

6. Πίστεψε στα καλά σου σημεία

‘Ολοι έχουμε ανασφάλειες αλλά οι καλές συνήθειές μας είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς, χωρίς να το γνωρίζουμε, δήλωσε ο Ferrucci. Είστε υποστηρικτικός πατέρας; Πιστός φίλος; Αυτές είναι καλές ιδιότητες. Κάντε ένα κατάλογο με όλα όσα σας αρέσουν και νιώθετε ότι έχουν αναπτυχθεί στον εαυτό σας. Αν δεν σκεφτόμαστε τα ισχυρά μας σημεία ξεχνάμε τι είναι αυτό που μας κάνει δυνατούς.

7. Πέταξε τους αντιπερισπασμούς

Τα οφέλη της ‘’αποκαλωδίωσης’’ φαίνονται αμέτρητα και σύμφωνα με τον Ferrucci, η πιο λογική χρήση των συσκευών μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να χτίσουμε εσωτερική δύναμη. Αν αφήσουμε τις συσκευές στην άκρη κάνουμε διάλειμμα από εθισμό χαμηλού επιπέδου τον οποίον έχουμε αναπτύξει με τα κινητά μας τηλέφωνα.Κάθε φορά που αποφεύγουμε την ανάγκη μας να συνδεθούμε, λίγο περισσότερο, οξύνουμε τη θέλησή μας. Συχνά η θέληση είναι ασθενής ή απούσα επειδή είμαστε πολύ αφηρημένοι. Ο ειδικός δεν είναι κατά της τεχνολογίας αλλά θεωρεί ότι μπορούμε να την αναβάλουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ώρα για να αναπνεύσουμε και να αποτραβήξουμε τον εαυτό μας από τα μηνύματα.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...