Το καλοκαίρι έρχεται. Τρεις ασκήσεις για να σφυρηλατήσεις το six-pack σου!

Το καλοκαίρι έρχεται. Τρεις ασκήσεις για να σφυρηλατήσεις το six-pack σου!

Βαρέθηκες τις ίδιες και τις ίδιες ασκήσεις για την εκγύμναση των κοιλιακών σου; Παρακάτω σου δίνουμε τρεις νέες παραλλαγές για να σφυρηλατήσεις το πολυπόθητο six-pack σου και να βγεις στην παραλία πιο έτοιμος από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 6 τρόποι να κρατήσεις το άρωμα σου όλη μέρα

Ποια η διαφορά τους; Οι ασκήσεις αυτές αποτελούν έναν συνδυασμό που στοχεύει στον ίδιο πυρήνα των ίδιων μυών. Ενδεχομένως να μην μπορέσεις να τις βγάλεις με τη μία, αλλά εν καιρώ θα έχεις τόσο τη δύναμη όσο και την αντοχή για να τα καταφέρεις.

Παραλλαγή 1:

Ξάπλωσε στο στρώμα με τεντωμένα τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι κατά μήκος του σώματος. Στη συνέχεια φέρε το σώμα σου στις 90° περίπου (όπως όταν κάνεις τους κλασικούς κοιλιακούς) έχοντας ακόμη στην προέκταση τα χέρια σου. Μείνε σε αυτή τη στάση και φέρε τα πόδια σου προς τα πάνω με λυγισμένα τα γόνατα. Στην άσκηση αυτή, το όλο ζήτημα είναι να τεντώνεις τα πόδια σου προς τα πάνω και να τα φέρνεις πίσω στη λυγισμένη θέση, χωρίς να τα ακουμπάς φυσικά κάτω και χωρίς να ξεχνάς τα τεντωμένα χέρια.

Παραλλαγή 2:

Η δεύτερη παραλλαγή είναι ακριβώς όπως η πρώτη με τη διαφορά πως τα χέρια είναι τεντωμένα προς τα κάτω. Κάνε την ίδια κίνηση, έχοντας πλευρικά τα χέρια σου, ενώ αν θες μία επιπλέον παραλλαγή, μπορείς να τεντώσεις ξεχωριστά το κάθε πόδι σου.

Παραλλαγή 3:

Στάσου όπως στην παραλλαγή 1 με τεντωμένα χέρια και πόδια και φέρε το σώμα σου σε στάση φεγγαριού. Σε αυτή την άσκηση το μόνο που χρειάζεται είναι να ωθείς τον εαυτό σου μπρος – πίσω (κάτι σαν τις καρέκλες που είχαν οι γιαγιάδες μας και κουνιούνταν) χωρίς όμως να αφήσεις χαλαρό το σώμα σου και χωρίς να το «ισιώσεις».

Και στις τρεις παραλλαγές κάνε όσες επαναλήψεις θεωρείς πως αντέχεις σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια αύξησε τα σετ αλλά και το σύνολο των ασκήσεων.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...