Δύο ασκήσεις για να ανακουφιστείς από τον πόνο στην κάτω πλάτη

Δύο ασκήσεις για να ανακουφιστείς από τον πόνο στην κάτω πλάτη

Η καθιστική ζωή και οι απαιτήσεις της δουλειάς που σε θέλουν βιδωμένο σε μία καρέκλα, αποτελούν τις κύριες αιτίες του πόνου στην κάτω πλάτη ή στους πλευρικούς μύες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 5 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγεις στο πρωινό σου!

Η αλήθεια είναι πως δεν πρέπει να αφήνεις την κατάσταση να ξεφεύγει. Ξεκίνα από σήμερα κιόλας να αποκαθιστάς τη «βλάβη» στους παραμελημένους αυτούς μύες με τις δύο ασκήσεις που θα δεις παρακάτω.

Και οι δύο κινήσεις γίνονται στο πάτωμα. Στην πρώτη ξάπλωσε μπρούμυτα και φέρε τα χέρια σου κάτω από το σαγόνι, χωρίς βέβαια να ακουμπάνε σε αυτό. Φέρε το ένα πόδι σου προς τον αντίθετο ώμο και προσπάθησε να το αγγίξεις στο πάτωμα. Κάνε το ίδιο και με το άλλο πόδι. Το ιδανικό είναι να κάνεις 10 επαναλήψεις ανά πόδι, εάν όμως αισθάνεσαι πόνο (σε περίπτωση που κάθεσαι αρκετά, είναι πολύ πιθανό), ξεκίνα με 3 ή 4 επαναλήψεις.

Στη δεύτερη άσκηση, κάτσε μπρούμυτα με τεντωμένα τα χέρια σου, σαν να παίρνεις τη στάση του Superman. Φέρε το ένα χέρι σου πίσω από την πλάτη και προσπάθησε να αγγίξεις τον αντίθετο γλουτό σου. Κάνε το ίδιο και με το άλλο. Όσον αφορά τις επαναλήψεις, ισχύει το ίδιο και με την πρώτη.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...