Έτσι θα διπλασιάσεις τις κάμψεις και θα επωφεληθείς τα μέγιστα (Video)

Έτσι θα διπλασιάσεις τις κάμψεις και θα επωφεληθείς τα μέγιστα (Video)

Κάμψεις μια από τις αρχαιότερες ασκήσεις του ανθρώπου. Οι κάμψεις είναι η πιο αγαπημένη άσκηση όλων όσων γυμνάζονται μόνο με το σώμα τους.

Οι περισσότεροι όμως βρίσκονται «κολλημένοι» στις 20 ή 30 επαναλήψεις για χρόνια. Ούτε μια παραπάνω και ίσως εσύ είσαι ένας από αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 super tip για τη πιο δυνατή προπόνηση με αντιστάσεις

Δες λοιπόν ένα πολύ αποτελεσματικό πρόγραμμα κάμψεων, το οποίο θα σε βοηθήσει να διπλασιάσεις τις κάμψεις μέσα σε 30 έως 60 ημέρες. Αυτό ισχύει, εάν είσαι 15 – 30 ετών.

Εάν είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία, θα απαιτηθεί το διπλάσιο χρονικό διάστημα, για να πετύχεις το στόχο σου.

Θα πρέπει να εκτελέσεις 150 – 200 κάμψεις ημερησίως. Όχι συνεχόμενα, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Χώρισε τις 150 – 200 κάμψεις σε σετ των 10 ή 15 ή 20 επαναλήψεων. Ποτέ, όμως, δεν θα πρέπει να εκτελείς ένα σετ μέχρι εξάντλησης. Θα πρέπει να δουλέψεις – προπονηθείς στο 50% - 60% του μεγίστου.

Για παράδειγμα αν ο μεγαλύτερος αριθμός επαναλήψεων είναι 20 θα πρέπει να γυμναστείς με το 50 % - 60% δηλαδή να κάνεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας, πολλαπλά σετ των 10 – 12 επαναλήψεων, 15 σετ των 10 επαναλήψεων (σύνολο 150 κάμψεις) ή 12 σετ των 12 επαναλήψεων.

Εάν ο μέγιστος αριθμός των επαναλήψεων σου είναι λιγότερες από 30 συνεχόμενες κάμψεις, τότε εκτέλεσε, καθημερινά, 150 κάμψεις. Εάν το ρεκόρ σου είναι περισσότερες από 30 κάμψεις, τότε εκτέλεσε 200 κάμψεις, ημερησίως.

Το πρόγραμμα είναι απλό και πολύ, πολύ, αποτελεσματικό. Το πρόγραμμα εκτελείται για 10 ημέρες συνεχόμενα. Κατόπιν, ξεκουράζεσαι για 3 – 4 ημέρες (καθόλου κάμψεις) και την 15η μέρα πραγματοποιείς εκ νέου τεστ μέγιστης δύναμης.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...