Αυτά είναι τα 4 βότανα που χτυπούν την ημικρανία

Αυτά είναι τα 4 βότανα που χτυπούν την ημικρανία

Αν σε πιάνει συχνά το κεφάλι σου και δεν μπορείς να λειτουργήσεις τότε χρειάζεσαι ενίσχυση, δηλαδή βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

Μια λύση είναι φυσική και λέγεται βότανα. Τέσσερα βότανα είναι από τα πιο ισχυρά και χτυπούν την ημικρανία.

Δες ποια είναι αυτά:

1. Feverfew (Tanacetumparthenium)

Ευδοκιμεί στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν από τον 5ο αιώνα π.Χ. για διάφορες παθήσεις, όπως πυρετός, οίδημα και φλεγμονή, αλλά και ως ρόφημα για τους πονοκεφάλους. Τώρα χρησιμοποιείται κυρίως για τις ημικρανίες, τις ζαλάδες, την φλεγμονή και αναπνευστικά προβλήματα.

2. Butterbur (Petasiteshybridus)

Έχει χρησιμοποιηθεί σε όλη την ιστορία για μία ευρεία ιατρικών σκοπών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κάποτε τα φύλλα του φυτού για να τυλίξουν και να διατηρήσουν το βούτυρο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και έτσι πήρε και το όνομά του (butter = βούτυρο). Οι Έλληνες χρησιμοποίησαν αρχικά το φυτό ως θεραπεία του έλκους του δέρματος. Από τότε, έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πονοκεφάλων, άσθματος, αλλεργιών, βήχα, πυρετού, γαστρεντερικών προβλημάτων και γενικού πόνου.

3. Μέντα (Mentha x balsamea)

Τα φύλλα μέντας και τα αιθέρια έλαιά τους χρησιμοποιούνται τόσο για φαρμακευτικούς, όσο και γαστριμαργικούς σκοπούς. Εκτός από την θεραπεία του πονοκεφάλου, χρησιμοποιείται επίσης για την ανακούφιση από σπασμούς, πονόδοντους, γαστρεντερικών προβλημάτων και ναυτίας. Το αιθέριο έλαιο της μέντας και το δραστικό συστατικό του, η μενθόλη, είναι διαθέσιμα και σε υγρή μορφή κάψουλας, ενώ υπάρχουν και ειδικά τσάγια μέντας.

4. Τζίντζερ (Zingiberofficinale)

Το τζίντζερ (πιπερόριζα) είναι ένα τροπικό φυτό της Ασίας. Έχει χρησιμοποιηθεί σε φυτικά φάρμακα στην Κίνα για πάνω από 2.000 χρόνια. Έχει γίνει επίσης δημοφιλές στην ινδική και αραβική ιατρική από τους αρχαίους χρόνους. Η πιπερόριζα έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως καρύκευμα και ως θεραπεία γιαπονοκεφάλους, πόνους στο στομάχι, ναυτία, αρθρίτιδα, κρυολόγημα και γρίπη και νευρολογικά προβλήματα. Η πιπερόριζα έχει αποδειχτεί ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντιιική, αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή δράση.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Μάθε πως μπορείς να την πάθεις από ουρολοίμωξη… και πώς να γλιτώσεις!
Συχνά όταν οι άντρες ακούν τη λέξη ουρολοίμωξη ο νους τους πηγαίνει σε γυναικεία πάθηση και κυριεύονται από ένα αίσθημα ανακούφισης. Ωστόσο, αν και σύνηθες φαινόμενο της γυναικείας φύσης