Ένα φρούτο σε γλιτώνει από τα κιλά των …πιτόγυρων!

Ένα φρούτο σε γλιτώνει από τα κιλά των …πιτόγυρων!

Ονειρεύεσαι να τρως όσα πιτίογυρα και πίτσες θέλεις χωρίς να ανησυχείς για τις... επιπτώσεις αυτής της διατροφής στην εξωτερική του εμφάνιση, χωρίς δηλαδή να βάλεις κιλά;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 5 super γυράδικα που αξίζει να φας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Αν ναι, τότε βάλε τέλος στις "θερμιδικές τύψεις" όταν τρώτε σουβλάκια! Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Lund στην Σουηδία, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα φρούτο, το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει αύξηση του σωματικού βάρους σε άτομα που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 6 top γυράδικα της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για μια συγκεκριμένη ποικιλία μούρων, τα οποία ονομάζονται lingonberries, προέρχονται από τη Σκανδιναβία και είναι πιο γνωστά ως κόκκινα μύρτιλλα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα hot spot του γύρου στη δυτική Θεσσαλονίκη

Ύστερα από εργαστηριακή έρευνα επάνω σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κόκκινα μύρτιλλα έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος, μετά από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα ή μετά από μια γενικότερη διατροφή που είναι πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Επίσης, τα lingonberries μείωσαν ακόμα και τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα!

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση και άλλων ειδών μούρων, όπως τα μαύρα μούρα (blackcurrants), τα bilberries, τα raspberries, τα crowberries και τα μούρα τύπου acai.

Λόγω της γνωστής ευεργετικής τους αντιοξειδωτικής δράσης, όλα τα μούρα βοηθούν στην καλύτερη υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά τα κόκκινα μύρτιλλα αποδείχτηκαν πολύ πιο αποτελεσματικά, όσον αφορά την αντιστροφή των επιπτώσεων της λιπαρής διατροφής.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...