Να γιατί την τρελαίνεις με ένα παθιασμένο φιλί!

Να γιατί την τρελαίνεις με ένα παθιασμένο φιλί!

Μερικοί το λέμε χημεία και το εννοούν υποθετικά, έλα όμως που οι επιστήμονες το είδαν κυριολεκτικά και το απέδειξαν! Αμερικάνοι ερευνητές, ανέλυσαν το παθιασμένο φιλί και βρήκαν ότι η χημεία του εγκεφάλου και των ερωτευμένων ατόμων ενεργοποιείται και τα κάνει όλα ωραία…

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Αναβαθμίσου σε …μηχανή του σεξ!

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Κολέγιο Λαφαγιέ της Πενσυλβανίας, μια περίπλοκη χημική αντίδραση σχηματίζεται στον εγκέφαλο, η οποία προκαλεί στον ερωτευμένο άνθρωπο την αίσθηση της διέγερσης, της χαράς ή της χαλάρωσης και φυσικά τη συνέχεια που ακολουθεί ένα ή και πολλά παθιασμένα φιλιά. Αυτά τα προκαλεί η έκκριση μιας ορμόνης, της οξυτοκίνης, να προκαλείται απευθείας από την ανάμειξη των φερομονών με το σάλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Τάιμς του Λονδίνου, αυτή η έρευνα δείχνει ότι το φιλί είναι μια πολύ πιο πολύπλοκη διαδικασία και προκαλεί ορμονικές αλλαγές στη χημική ισορροπία του οργανισμού.
Η έρευνα άρχισε όταν οι επιστήμονες του κολεγίου θέλησαν να κατανοήσουν τι συμβαίνει και προκαλείται μια τόσο έντονη συναισθηματική αντίδραση από ένα απλό φιλί. Κατέγραψαν λοιπόν τα επίπεδα δύο ορμονών, της οξυτοκίνης και της κορτιζόλης, σε 15 ζευγάρια, που δέχθηκαν να μετέχουν στο πείραμα. Οι μετρήσεις έγιναν πριν και αφότου πιαστούν χέρι- χέρι, αλλά και πριν και αφότου φιληθούν. Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη που σχετίζεται με την κοινωνική επαφή και οι επιστήμονες προέβλεψαν ότι θα αυξηθεί, ενώ για την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, πίστευαν ότι θα μειωθεί. Τα επίπεδα της κορτιζόλης πράγματι έπεσαν και στα δύο φύλα, όμως η οξυτοκίνη αυξήθηκε στους άνδρες αλλά μειώθηκε στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι συντελούν και καθαρά ψυχολογικοί παράγοντες στη διαδικασία του φιλιού, ωστόσο δεν αποκλείεται το ίδιο το σάλιο να περιέχει φερομόνες, χημικούς διαβιβαστές ιδιαίτερα σημαντικούς για τα θηλαστικά. Με τόση έκρηξη ορμονών και αντιδράσεων, δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ένα απλό φιλί μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονες χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο.

Πρόσφατα
 

Φάε αυτά και εκτόξευσε την στα …ουράνια!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...