Οι 4 παράγοντες που δεν σε αφήνουν να χαρείς το σεξ στις διακοπές

Οι 4 παράγοντες που δεν σε αφήνουν να χαρείς το σεξ στις διακοπές

Καλοκαίρι και διακοπές εννοείται και σεξ! Όμως κινδυνεύεις να μην το χαρείς όσο θα ήθελες τουλάχιστον επειδή υπάρχουν τρεις παράγοντες που μπορεί να σου ανακόψουν την ορμή.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Τα 5 σημεία που σε γοητεύουν στο γυναικείο σώμα και δεν τα ξέρεις

Εκτός από το σεξ, διακοπές σημαίνει ανεμελιά. Σημαίνει ότι επιβάλετε να ξεδώσεις σε πολλούς τομείς που σε εκφράζουν και εδώ είναι το πρόβλημα. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση CentralEuropeanJournalofUrology, κατέδειξε τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το σεξ:

1. Σωματικό βάρος

Οι επιστημονικές έρευνες τεκμηρίωσαν ότι όσοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έχουν 30%-90% περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα παραπανίσια κιλά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας και διαβήτη, καταστάσεις που συνδέονται με τη σεξουαλική ανικανότητα.

2. Κατανάλωση αλκοόλ

Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή η μακροχρόνια κατανάλωση του σε υπερβολικό βαθμό μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην στύση. Και αυτό γιατί η αφυδάτωση που προκαλεί το αλκοόλ αυξάνει την αγγειοτενσίνη (ορμόνη που σχετίζεται με την στυτική δυσλειτουργία) και εμποδίζει το αίμα να μεταφερθεί επαρκώς στα γεννητικά όργανα. Επίσης και η αναστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει κάτι ανάλογο.

3. Καθιστική ζωή

Νεότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι οι άντρες που ασκούνται συστηματικά μειώνουν κατά 70% τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου. Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση συμβάλλει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους, διασφαλίζει την καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων και κατ' επέκταση βελτιώνει τη ροή του αίματος.

4. Κάπνισμα

Σχεδόν σε όλα τα πακέτα τσιγάρων αναγράφεται η προειδοποίηση ότι οι καπνιστές διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία. Και αυτό γιατί η νικοτίνη συστέλλει ακόμη περαιτέρω τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας την καλή ροή του αίματος που είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία και πλήρη στύση του πέους.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...