Αυτοί είναι οι 5 κανόνες του σεξ για έχεις μια μακροχρόνια σχέση

Αυτοί είναι οι 5 κανόνες του σεξ για έχεις μια μακροχρόνια σχέση

Σε μία σχέση κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα ικανοποιημένος κάθε φορά που κάνει σεξ με τον σύντροφό του. Τα σκαμπανεβάσματα πάντα θα υπάρχουν και, παρόλο που θα ζήσετε μία έντονη βραδιά γεμάτη πάθος, η επόμενη φορά μπορεί να μην είναι αυτό ακριβώς που θα ξαναθέλατε. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μακροχρόνιες σχέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί τον χειμώνα κάνεις το καλύτερο σεξ

Πέντε θεραπευτές από την Αμερική που ειδικεύονται στο σεξ, μοιράστηκαν κανόνες και χρήσιμες κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να παραμείνετε σεξουαλικά ικανοποιημένοι σε μια μακροχρόνια σχέση.

1. Εφαρμόστε τον χρυσό κανόνα.

«Όλοι γνωρίζουμε τον χρυσό κανόνα: Κάντε στους άλλους αυτά που θα θέλατε να κάνουν και σε σας. Και ο συγκεκριμένος κανόνας είναι αυτός που πραγματικά περιγράφει ακριβώς το τι πρέπει να γίνει και εδώ. Κάντε στον σύντροφό σας αυτό που θα θέλατε να σας κάνει αυτός. Αλήθεια, τι τον/την ανάβει περισσότερο; Μείνετε αφοσιωμένοι και κάντε το τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα» - MeganFleming, ειδικός σε σεξουαλικά ζητήματα με έδρα τη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του βιβλίου «Αόρατο Διαζύγιο: Βρίσκοντας το δρόμο για την επανασύνδεση».

2. Μη συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή με άλλους.

«Το "η Μαρία και ο Τάκης κάνουν περισσότερο σεξ από εμάς" είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ αλλά και μια συχνή τακτική που χρησιμοποιούν τα ζευγάρια. Όταν αρχίζουμε να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους ανθρώπους, βρίσκουμε συχνά έναν τρόπο είτε να φανούμε καλύτεροι είτε χειρότεροι από αυτούς. Μια μακροχρόνια σεξουαλική σχέση δεν είναι για το ποιος το κάνει καλύτερα ή ποιος το έχει πιο συχνά. Με την πάροδο του χρόνου, η σεξουαλική σας σχέση με τον σύντροφό σας θα αλλάξει, θα αναπτυχθεί και αν είστε και ανοιχτοί/ες, θα μπορείτε να το κάνετε σε μέρη που ποτέ δεν ξέρατε ότι θα μπορούσατε να πάτε. Θα έχετε στιγμές εξαιρετικά υψηλών επιπέδων ευχαρίστησης, καθώς και στιγμές χαμηλών, που θα αισθάνεστε ότι βαριούνται και αποσυνδέονται. Θυμηθείτε: Αυτό είναι φυσιολογικό σε μια μακροπρόθεσμη σεξουαλική σχέση». - KeeleyRankin, θεραπευτής σεξ στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια.

3. Επικεντρωθείτε σε αυτό που σας ανάβει στον σύντροφό σας, όχι στα αρνητικά.

«Όταν τα ζευγάρια έρχονται σε μένα για να διεγείρουν τη σεξουαλική τους ζωή, τους ενθαρρύνω να είναι εκ προθέσεως θετικοί σε αυτά που βρίσκουν ελκυστικά γενικά ή σε σεξουαλικό επίπεδο στους συντρόφους. Είναι τόσο εύκολο να ασχοληθούμε με τα πράγματα που μας απομακρύνουν, αλλά δεν αφιερώνουμε αρκετό χρόνο εστιάζοντας στο τι μας εξιτάρει. Όταν θέτω το ερώτημα πότε διεγείρονται από τους συντρόφους τους, συχνά δυσκολεύονται να αναλύσουν και αρκούνται σε επιφανειακές απαντήσεις. Μερικές φορές, δεν μπορούν να βρουν τίποτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ζούμε σε μια κουλτούρα του "τι έκανες για μένα πρόσφατα;". Τους ενθαρρύνω να θυμηθούν αυτά που τους έλκυαν στον σύντροφό τους αρχικά και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν αλληλεπιδράσεις που ευνοούν στην αναπαραγωγή αυτών των συναισθημάτων. Τους ζητώ επίσης να σκεφτούν σκληρά για το πότε βρίσκουν τον σύντροφό τους ιδιαίτερα ελκυστικό. Μια γυναίκα μου είπε ότι νιώθει πάντα διεγερμένη όταν ο σύζυγός της μεταφέρει το μικρό παιδί στους ώμους του. "Είναι τόσο ισχυρός αλλά ευγενής ταυτόχρονα. Ήθελα να κάνω σεξ μαζί του, εκεί στο εμπορικό κέντρο". Ένας άλλος σύζυγος μου είπε ότι τον ανάβει όταν η σύζυγός του ετοιμάζει τα παιδιά τους για το σχολείο. «Είναι τόσο σέξι όταν είναι παίρνει το ύφος της προσεκτικής μαμάς». Η συνειδητοποίηση του πλαισίου και των καταστάσεων στις οποίες βλέπουμε τον σύντροφό μας σέξι ή ελκυστικό - και γιορτάζοντας αυτή την ενέργεια - είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσουμε τα πράγματα φρέσκα». - KimberlyResnickΆντερσον, θεραπευτής σεξ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

4. Κάντε σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

«Οι μελέτες δείχνουν ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα έχουν υψηλότερο επίπεδο ικανοποιητικής σχέσης από τα ζευγάρια που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Το σεξ παράγει επίσης μια φυσιολογική και ψυχολογική διάθεση που μπορεί να διαρκέσει για μέρες. Και θυμηθείτε, δεν είναι μόνο πόσο συχνά κάνετε σεξ, αλλά και πώς αλληλεπιδράτε. Οι διαφορετικοί τύποι σεξ παράγουν διαφορετικά οφέλη. Υπάρχει σεξ που ενισχύει την αίσθηση της συναισθηματικής σχέσης (ερωτευμένος), το σεξ που διευρύνει την αίσθηση δημιουργικότητας και φαντασίας, υπάρχει σεξ που απευθύνεται άμεσα στις αισθήσεις μας (όραση, ήχος, αφή, γεύση και μυρωδιά) και υπάρχει και το σεξ που συμβαίνει μόνο για χάρη του σεξ ή για να απαλλαγούμε από κάποιο στρες (όπως ένα γρήγορο). Προσπαθήστε λοιπόν να είστε συνεπείς στη συχνότητα και να έχετε ποικιλία προσέγγισης, διατηρώντας υψηλές τις "ερωτικές σας" προσδοκίες. Μερικές φορές, αν δεν έχετε διάθεση, πρέπει να αφεθείτε στις κινήσεις και πιστέψτε με ότι το μυαλό θα ακολουθήσει». - Η IanKerner, θεραπευτής σεξουαλικής ζωής και συγγραφέας ετοιμάζει το πρώτο της βιβλίο: «Ο οδηγός του σκεπτόμενου άνδρα για να ευχαριστήσει μια γυναίκα».

5. Κάντε εξωτερικά... μαθήματα. (Τι είναι αυτό, ρωτάτε; Θα το εξηγήσουμε.)

«Για τους περισσότερους από εμάς, η σεξουαλική επαφή είναι συχνά το κύριο πιάτο στο μενού του σεξ. Η εξωτερική απόλαυση - γνωστή και ως στοματικό σεξ, χειροκίνητη διέγερση και άλλες μορφές αφής και άμεσης διέγερσης - τοποθετείται στο περιθώριο. Αν βγάλεις την συνουσία από το μενού είναι σαν λες γίνομαι vegan και συνειδητοποιώ πόσο άλλες υγιείς και ευχάριστες επιλογές υπάρχουν εκεί έξω πέρα από το κρέας. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν υψηλούς βαθμούς διέγερσης της κλειτορίδας για τον οργασμό και έτσι η προτεραιότητα στο... εξωτερικό μάθημα σάς επιτρέπει να ανακαλύψετε νέους δρόμους για την ευχαρίστηση που είναι μερικές φορές μακριά από την πεπατημένη διαδρομή». 

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...