Μάθε ποιο είναι αυτό που δεν φαντάζεσαι και σε κάνει να νομίζεις ότι… πάχυνες!

Μάθε ποιο είναι αυτό που δεν φαντάζεσαι και σε κάνει να νομίζεις ότι… πάχυνες!

Προπονείσαι κανονικά, κάνεις τη σωστή διατροφή και παρ όλα αυτά αισθάνεσαι φουσκωμένος και νομίζεις ότι έχεις παχύνει, τι σου συμβαίνει;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 15 σίγουροι τρόποι να σε …αποπλανήσει!

Το φούσκωμα του εντέρου μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιονδήποτε, να διαρκέσει αρκετές ώρες ή και μέρες, να προκαλέσει φούσκωμα στο στομάχι και παράλληλα εκνευρισμό, δυσφορία ή και εξάντληση. Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό συμβαίνει επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί να διασπάσει τα αέρια, όπως κάνει με τις τροφές, και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα όταν υπάρχει χρόνιο άγχος.

Oι ειδικοί συμφωνούν ότι το στρες χτυπά στο στομάχι. Σε εποχές έντονου στρες εκδηλώνονται γαστρεντερικές ενοχλήσεις ή επιδεινώνονται ήδη υπάρχουσες. Eίναι πολύ πιθανό, λοιπόν, το φούσκωμά σας να μην οφείλεται σε διατροφικές συνήθειες, αλλά σε έντονο άγχος. Σε αυτή την περίπτωση, η λύση βρίσκεται στη σωστή διαχείριση του άγχους. Σίγουρα, όμως, θα βοηθήσει και ένα απαλό μασάζ στην περιοχή της κοιλιάς με αιθέρια έλαια χαμομηλιού σε συνδυασμό με ένα ρόφημα από πασιφλόρα ή μελισσόχορτο, βότανα γνωστά για τη σπασμολυτική και αγχολυτική τους δράση.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...