Μάθε γιατί συνήθως βάζουμε κιλά τον χειμώνα

Μάθε γιατί συνήθως βάζουμε κιλά τον χειμώνα

Χειμώνας… κρύο και πολλοί από εμάς βάζουμε κιλά! Γιατί όμως; Σύμφωνα με τους επιστήμονες μερικοί άνθρωποι τρώνε περισσότερο επειδή βαριούνται κι είναι λιγότερο ενεργοί, κυρίως λόγω καιρού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι 3 χυμοί που αποτοξινώνουν το συκώτι σου 

Το κλίμα παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της βαρεμάρας  έτσι πολλοί αντί να ασκηθούν τρώνε ασυναίσθητα μπροστά στην τηλεόραση. Για άλλους, η αλλαγή των εποχών έχει μια συγκεκριμένη επίδραση στη διάθεσή τους, που είναι γνωστή επιστημονικά ως συναισθηματική εποχιακή σύγχυση.

Οι αλλαγή του καιρού επιφέρει και αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου που αυξάνουν την επιθυμία για υδατάνθρακες και τη λαχτάρα για να φάμε περισσότερο. Οι πειρασμοί, απομεινάρια των διακοπών συμβάλλουν επίσης στην αύξηση του βάρους.

Μια έρευνα σε 200 ανθρώπους στις Η.Π.Α. έδειξε ότι περίπου το 15% απ αυτούς κέρδισε περίπου 0.3 κιλά το μήνα Δεκέμβριο, μήνα γιορτών. Υπέρβαροι και παχύσαρκοι κερδίζουν ακόμα περισσότερα, με το 14% της ομάδας να κερδίζει περισσότερο από 2 κιλά.

Παρά τις προσπάθειες πολλοί είναι εκείνοι που δεν χάνουν τα κιλά των γιορτών. Έτσι, η ετήσια πρόσθεση βάρους, που είναι κατά μέσο όρο 3 κιλά σε 10 χρόνια, γίνεται σημαντικός παράγοντας στο πρόβλημα παχυσαρκίας.

Υπάρχει άραγε λύση στην αύξηση του βάρους τον χειμώνα; Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να προσπαθήσετε να παραμείνετε δραστήριοι στη διάρκεια του χειμώνα και το γυμναστήριο είναι μια καλή λύση. Η χειμερινή προπόνηση είναι ένα απόκτημα που προστατεύει την υγεία, το βάρος και τη θλίψη του χειμώνα, για να μην τρέχετε στα γυμναστήρια στις αρχές τις άνοιξης προσπαθώντας να προλάβετε το καλοκαίρι.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...