6 σημάδια στο πρόσωπο που σου δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά!

6 σημάδια στο πρόσωπο που σου δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά!

Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης μας, από τη ψυχολογία μέχρι την υγεία μας. Αν λοιπόν ξυπνήσεις ένα πρωινό και δεις κάποιο από τα έξι σημάδια τότε καλό θα είναι να πάρεις τα μέτρα σου και αν επισκεφθείς τον γιατρό σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κοιλιακοί: Το μέγα λάθος των εκατοντάδων επαναλήψεων!

Δες ποια είναι αυτά τα σημάδια:

1. Ξηροδερμία

Τα σημάδια ξηροδερμίας στο πρόσωπο αποτελούν ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία του θυρεοειδούς ή του σακχάρου στο αίμα σας. Επίσης αν η ξηροδερμία συνοδεύεται από σκασμένα χείλη αποτελεί σημάδι ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.

2. Πρήξιμο στα μάτια

Το έντονο πρήξιμο στην περιοχή των ματιών ίσως αποτελεί ένδειξη ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα αλλεργίας. Αν μάλιστα συνοδεύεται από έντονη καταρροή δύσπνοια και μπουκωμένη μύτη τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον ειδικό γιατρό.

3. Αλλαγή χρώματος

Η οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα του δέρματος είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγείας σας. Το χλωμό δέρμα ίσως κρύβει την ύπαρξη κάποιας αναιμίας, ενώ όταν το χρώμα είναι πιο κίτρινο υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι.

4. Εξανθήματα και κηλίδες

Προβλήματα στη λειτουργία του πεπτικού είναι πιθανό να προβληθούν στο δέρμα, όπως είναι η φαγούρα και τα κόκκινα σημάδια που υποννοούν κοιλιοκάκη. Εξάνθημα στο σχήμα πεταλούδας στα ζυγωματικά και πάνω από τη μύτη, είναι πιθανό σύμπτωμα λύκου, αυτοάνοσης ασθένειας, ενώ αλλεργίες και διάφορες λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν εκζέματα και εξανθήματα στο πρόσωπο.

5. Ασυμμετρία

Εάν ένα πρωί ξυπνήσετε και το πρόσωπό σας μοιάζει ελαφρώς διαφορετικό ή μοιάζει σα να έχει διαταραχθεί στο σχήμα του είναι πιθανό να παθαίνετε εγκεφαλικό. Εάν νιώθετε τη μια πλευρά του προσώπου σας να μουδιάζει, αντιμετωπίζετε δυσκολία στο να χαμογελάσετε κανονικά ή δεν μπορείτε να μιλήσετε καθαρά, τότε καλύτερα να καλέσετε τις πρώτες βοήθειες άμεσα, καθώς όλα τα παραπάνω είναι πρώιμα σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου.

6. Υπογναθισμός

Το ελαφρώς πιο μαζεμένο και μικρότερο του κανονικού σαγόνι και ο παχύς λαιμός είναι πιθανά σημάδια υπνικής άπνοιας. Όσοι πάσχουν από άπνοια, παρατηρούν διακοπή της αναπνοής τους για περίπου 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Εάν και εσείς ξυπνάτε με πονοκεφάλους, ροχαλίζετε κατά τη διάρκεια της νύχτας και νιώθετε αυξημένη κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, καθώς είναι πιθανό να πάσχετε από άπνοιες και να μην το γνωρίζετε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...