Αυτό είναι το τρίο που ρημάζει τη μέση σου!

Αυτό είναι το τρίο που ρημάζει τη μέση σου!

Στημένοι για ώρες μπροστά σε ένα κομπιούτερ, καθισμένοι σε λάθος στάση και καθόλου γυμναστική, συνθέτουν μια κακή κατάσταση για την υγεία των νέων ανδρών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Γυμνός ή ημίγυμνος στο σπίτι και τα ταμπού που καταπιέζουν!

Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα οι νεαροί ενήλικες πληρώνουν βαρύ τίμημα επειδή αρέσκονται να κάθονται με τις ώρες μπροστά στα κομπιούτερ ή τις οθόνες της τηλεόρασης, καθώς ο ένας στους τρεις πάσχει από επίμονο πόνο στη μέση.

Η εταιρεία ερευνών Mintel ανακάλυψε ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας έως 24 ετών που υποφέρουν από οσφυαλγία είναι παρόμοιο με αυτό μεταξύ των... συνταξιούχων!

Στην πραγματικότητα, η έρευνά της έδειξε ότι ο πόνος στη μέση αποτελεί πλέον επίμονο σύντροφο για το 34% των νέων ηλικίας 16-24 ετών και για το 38% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών.

Σε ολόκληρο το ηλικιακό φάσμα, η οσφυαλγία κάνει δύσκολη τη ζωή σε τέσσερις στους δέκα ενήλικες.

«Η υψηλή συχνότητα της οσφυαλγίας στις νεαρές ηλικίες είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική», δήλωσε η κυρία Μισέλ Στράτον, εκπρόσωπος της Mintel.

«Πολλοί νέοι διάγουν καθιστική ζωή και δεν γυμνάζονται καθόλου – και οι παράγοντες αυτοί αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην οσφυαλγία αλλά και στην κακή στάση του σώματος».

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...