Έτσι θα μάθεις να κάνεις σωστά τις κατακόρυφες κάμψεις (Video)

Έτσι θα μάθεις να κάνεις σωστά τις κατακόρυφες κάμψεις (Video)

Οι κατακόρυφες κάμψεις είναι μια αρκετά δύσκολη αλλά πολύ χρήσιμη άσκηση. Για να την πετύχεις χρειάζεται τεχνική και μερικές προϋποθέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Χτίσε με αυτές τις ασκήσεις την καλύτερη πίσω όψη (Video)

Δες τα 3 στάδια που απαιτούνται για να κάνεις τις κάμψεις.

1. Δυνατοί καρποί

Χωρίς δυνατούς και ευλύγιστους καρπούς οι οποίοι θα είναι σε θέση να στηρίζουν το σωματικό σας βάρος κατά το κατακόρυφο, η πρόοδος του αθλητή θα είναι περιορισμένη. . Για τους περισσότερους αθλητές η οικοδόμηση της δύναμης και της κινητικότητας του καρπού και της δύναμη του καρπού θα είναι μια μακροχρόνια διαδικασία. Η ένταση που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση του παραπάνω θα πρέπει να είναι μέτρια καθώς οποιοδήποτε υψηλή ένταση αλλά και παρατεταμένη διάρκεια η όγκος προπόνησης θα έχει μη επιθυμητά αποτελέσματα. Δουλέψτε με σύνεση και αποφύγετε να πιέζετε την άρθρωση, δίχως να πονάτε. Σε περίπτωση που τραυματιστούν οι καρποί, ο χρόνος αποκατάστασης είναι μεγάλος.

2. Η οπίσθια κλίση της λεκάνης

Η οπίσθια κλίση της λεκάνης θα σας βοηθήσει στην ισορροπία, κάνοντας το σώμα όσο το δυνατόν ευθύ και κατά συνέπεια να συνεισφέρει στην διατήρηση του κέντρου της μάζας απευθείας πάνω από τη βάση στήριξης. Έτσι είναι πολύ πιο εύκολο να ισορροπήσετε και να μειώσετε την ανάγκη εξισορρόπησης. Ξεκινήστε την εξάσκηση ανάσκελα με λυγισμένα πόδια, έπειτα με τεντωμένα πόδια και χέρια και τέλος σε όρθια θέση με τη πλάτη στο τοίχο και τα χέρια στην ανάταση.

3. Η σταθεροποίηση

Η παράταση και η ανύψωση της ωμοπλάτης παρέχει ένα σταθεροποιητικό αποτέλεσμα, καθώς ο αθλητής είναι στο κατακόρυφο. Με λίγα λόγια βοηθάει στην αποτελεσματική διεύρυνση της βάσης στήριξης.Ξεκινήστε την εξάσκηση από θέση κάμψης με τεντωμένα τα χέρια, έπειτα μπρούμυτα στο έδαφος με τεντωμένα χέρια.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...