Να γιατί τουλάχιστον μια προπονητική μέρα πρέπει να βγαίνεις έξω! (Video)

Να γιατί τουλάχιστον μια προπονητική μέρα πρέπει να βγαίνεις έξω! (Video)

Θες να λιώσεις το λίπος και να γεμίσεις ενέργεια; Αν ναι τότε πρέπει να εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα, μια ή δύο μέρες υψηλής έντασης outdoor προπόνησης που όχι μόνο δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό αλλά θα σου ανεβάσει τους ρυθμούς και θα σου δώσει άψογο κορμί, σε συνδυασμό πάντα με τα βάρη στο γυμναστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Η functional προπόνηση που θα σε εκτινάξει

Η υψηλής έντασης προπόνηση (με τρέξιμο, στατικό ποδήλατο ή κολύμπι) τα κάνει όλα και συμφέρει: αυξάνει το ρυθμό της καύσης θερμίδων, βοηθάει ώστε η σωματική μας απόδοση να φτάσει στο peak της. Η προπόνηση υψηλής έντασης με ενδιάμεσες παύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να λάβουμε από το σώμα μας την καλύτερη δυνατή απόδοση που αυτό μπορεί να επιτύχει. Όταν μιλάμε για ένα aνάλογο πρόγραμμα, αναφερόμαστε σε μία σειρά σύντομων απαιτητικών ασκήσεων, οι οποίες συνοδεύονται από διαλείμματα μεγαλύτερης διάρκειας. Το πιο συνηθισμένο μοντέλο προπόνησης υψηλής έντασης διαρκεί συνολικά 15΄, με 1΄ έως 3΄ έντονης γυμναστικής.

Η κοπιαστική και σύντομη σε διάρκεια εκγύμναση αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα εκτελεί την κίνηση, ενισχύοντας παράλληλα το μηχανισμό του μεταβολισμού.

Τι γίνεται όμως όταν το σώμα φτάνει στα όριά του; Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ένα εξαντλητικό πρόγραμμα εκγύμνασης, υπάρχει περίπτωση τα αποθέματα οξυγόνου να μειωθούν σημαντικά. Το σώμα καλείται να βγει από αυτό το αδιέξοδο μέσω του αναερόβιου συστήματος, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα όταν η καρδιά σταματήσει να παρέχει επαρκείς ποσότητες αίματος και οξυγόνου στους σκελετικούς μυς. Ο αναερόβιος μεταβολισμός αναπτύσσεται μέσω των κυττάρων και μπορεί να παρέχει άμεσα πολλή ενέργεια στο σώμα, ώστε ο αθλούμενος να καταφέρει να αντισταθεί στην κόπωση με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Δες πως κάνεις υψηλής έντασης προπόνηση στον διάδρομο του γυμναστηρίου:

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...