Ανακάλυψε τους 5 λόγους που κάνουν την προπόνηση με παρέα πιο αποδοτική (Video)

Ανακάλυψε τους 5 λόγους που κάνουν την προπόνηση με παρέα πιο αποδοτική (Video)

Προπόνηση με παρέα ή μόνος; Είναι κάποιοι που θέλουν να προπονούνται μόνοι επειδή θεωρούν ότι συγκεντρώνονται καλύτερα. Άλλοι πάλι θέλουν …κίνητρο, δηλαδή παρέα. Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να γιατί ο αναβάτης συγκεντρώνει …ματιές… ακόμα και τον χειμώνα;

Υπάρχουν πέντε σοβαροί λόγοι που σου εξηγούν γιατί είναι προτιμότερη η προπόνηση με παρέα:

1. Ξεχνάς τις δικαιολογίες

Η άσκηση με φίλους θα σας προσφέρει μια σειρά από κίνητρα. Γιατί; Επειδή απλά δεν μπορείτε να «στήσετε» τους φίλους σας. Άλλο είναι να ακυρώσετε ένα προσωπικό σας πλάνο λόγω μιας κουραστικής μέρας στη δουλειά, κι άλλο όταν έχετε κανονίσει κάτι με τους φίλους σας. Βασίζονται πάνω σας!

2. Περνάς καλύτερα

Ας το παραδεχτούμε, η γυμναστική με τους φίλους σας μπορεί να έχει πλάκα: μπορείτε να δείχνετε ο ένας στον άλλον νέες ασκήσεις, κάνοντας εναλλάξ τον σπότερ, ενώ παράλληλα ενημερώνεστε για τα τελευταία κουτσομπολιά. Και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι θα έχετε παρέα όταν καταρρεύσετε μετά από μια έντονη προπόνηση!

3. Πιέζεις περισσότερο στα όρια

Νιώθετε τις επιδόσεις σας να πέφτουν; Παρέα με τους φίλους σας έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να πιέσετε τον εαυτό σας περισσότερο και να καταφέρετε να κάνετε μια πιο έντονη προπόνηση. Όμως, προσπαθήστε να γυμναστείτε με ένα φίλο που να βρίσκεται σε παρόμοιο επίπεδο με το δικό σας - θα είναι καλύτερα και για τους δυο σας.

4. Δεν πλήττεις

Κάνοντας προπόνηση παρέα με φίλους αποφεύγετε το συναίσθημα της πλήξης. Όχι μόνο θα κάνει το χρόνο να περνάει πιο γρήγορα, αλλά σύντομα θα πάψετε να επικεντρώνεστε στο να μετράτε το κάθε δευτερόλεπτο.

5. Καις περισσότερες θερμίδες

Θέλετε να κοντρολάρετε τις θερμίδες σας; Μελέτες έχουν δείξει ότι κατά τη διάρκεια μιας μέσης προπόνησης, οι γυναίκες που ασκούνται με παρέα καίνε μέχρι και 236 θερμίδες, σε σύγκριση με τις 195 που καίνε όσες ασκούνται μόνες τους. Τι περιμένετε λοιπόν;

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...