Δες 20 δυνατές κάμψεις που θα σε κάνουν να «πετάς» (Video)

Δες 20 δυνατές κάμψεις που θα σε κάνουν να «πετάς» (Video)

Οι κάμψεις είναι από πιο δυνατές ασκήσεις, το θέμα είναι όμως να ξέρεις να τις κάνεις. Πολλοί νομίζουν ότι υπάρχουν δύο ή τρία είδη κάμψεων, όμως δεν είναι έτσι.
Υπάρχουν τουλάχιστον 20 διαφορετικά είδη που αν καταφέρεις και τις κάνεις είναι βέβαιο ότι θα είσαι τέλεια γυμνασμένος.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι άλλο καλό σου κάνουν τα προβιοτικά

Δες λοιπόν τι καλό σου κάνουν οι κάμψεις:

1. Δυναμώνουν το πάνω μέρους του σώματος

Αυξάνοντας σταδιακά τον αριθμό των κάμψεων που κάνετε καθημερινά θα δυναμώσετε το άνω μέρος του σώματός. Αυτή η απλή άσκηση γυμνάζει το στήθος και τους ώμους σας, βοηθώντας σας να αναπτύξετε ένα δυνατό και καλλίγραμμο άνω μέρος του σώματος.

2. Γυμνάζει τους κοιλιακούς

Αν και θεωρητικά οι κάμψεις είναι μια άσκηση για το άνω μέρος του σώματος, όταν γίνονται σωστά γυμνάζουν και άλλες μυϊκές ομάδες. Όταν κρατάτε την κοιλιά σας σε ευθεία γραμμή ενώ κάνετε την άσκηση, σταθεροποιείτε τη σπονδυλική σας στήλη. Αυτό με τη σειρά του δυναμώνει και σφίγγει την κοιλιά σας.

3. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειάς

Αν και η άσκηση μοιάζει να είναι ο χειρότερος τρόπος ανακούφισης από την κόπωση ή την αδυναμία, μερικές κάμψεις μπορούν στην πραγματικότητα να αυξήσουν την ενέργειά σας. Η συγκεκριμένη κίνηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, δημιουργεί θερμότητα στο σώμα και κάνει τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί αποδοτικότερα. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάμψεις σχεδόν οπουδήποτε -είναι πάντα διαθέσιμες σε σας για μια γρήγορη επαναφόρτιση χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε ενεργειακά ποτά ή χάπια.

4. Αύξηση της οστικής πυκνότητας

Καθώς το σώμα σας μεγαλώνει, η οστική σας πυκνότητα μειώνεται, κάτι που κάνει τα οστά σας ευάλωτα σε κατάγματα. Οι ασκήσεις με βάρη αποτελούν ουσιαστικό παράγοντα για γερά οστά και αυτό είναι κάτι που επίσης εξασφαλίζετε στον εαυτό σας κάνοντας κάμψεις. Όταν εκτελείτε αυτή την ολοκληρωμένη άσκηση, γυμνάζετε διαφορετικές μυϊκές ομάδες πέρα από τους καρπούς και τους αγκώνες, ενισχύοντας έτσι τα οστά σας και μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

5. Αυξήστε το βασικό μεταβολικό ρυθμό

Όταν κάνετε κάμψεις, το σώμα σας πρέπει να χρησιμοποιήσει αρκετές διαφορετικές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα. Αυτό κάνει την καρδιά σας να δουλεύει περισσότερο για να αντλήσει αίμα και η αναπνοή σας επιταχύνεται. Η συνολική ωφέλεια είναι μια αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού σας, κάτι που αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο αδυνάτισμα και στη βελτίωση της γενικής υγείας. Με μία μόνο κίνηση εξασφαλίζετε διπλή ωφέλεια, επειδή οι κάμψεις παίζουν ρόλο και αεροβικής και ενδυναμωτικής άσκησης.ο που η άσκηση δεν εστιάζει στους κοιλιακούς σας.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...

Πρώτο θέμα

Οι κανόνες του στιλάτου άντρα έχουν 11 απλές κινήσεις!
Το να έχεις στιλ δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κουστουμάτος! Ο καθένας μας έχει το δικό του στιλ, αρκεί να φροντίσεις να το καλλιεργήσεις και φυσικά να το αναδείξεις.