Το κορμί που θέλεις να χτίσεις και ο …εθισμός του «πολύ»

Το κορμί που θέλεις να χτίσεις και ο …εθισμός του «πολύ»

Γυμνάζεσαι επειδή θέλεις την υγεία σου και να έχεις ένα ωραίο σώμα χωρίς περιττά λίπη. Να είσαι ευκίνητος και άνετος στη καθημερινότητα του και προπαντός υγιείς. Όμως ποια είναι τα όρια σου; Μέχρι ποιο σημείο θέλεις να φτάσεις το κορμί σου; Σε αυτά τα ερωτήματα συνήθως η απάντηση είναι ότι «ξέρω που θέλω να φτάσω» είναι όμως έτσι;

Η προπόνηση είτε το θέλουμε, είτε όχι έχει και το σημείο του …εθισμού. Προπονείσαι συνεχώς και αυξάνεις τον μυϊκό σου όγκο. Βλέπεσαι στον καθρέφτη και είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου, είναι όμως αυτή η πραγματική εικόνα που θέλεις για το σώμα σου;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα 7 σημεία του κορμιού σου που σε κάνουν ελκυστικό!

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα σίγουρα δεν μπορείς να δώσεις εξ΄ ολοκλήρου εσύ από μόνος σου, παρά μόνο ο φιλικός σου περίγυρος που θα σε κρίνει πόσο «φουσκωτό» ή όχι σώμα σου ταιριάζει.

Βασικά είναι θέμα σωματότυπου. Αλλά όπως και να έχει αν εσύ το θέλεις συνειδητά, θα χτίσεις το σώμα σου όπως το θέλεις. Αν όμως πέσεις στη λούμπα του εθισμού, τότε εκεί είναι το πρόβλημα αφού φτιάχνεις ένα σώμα που πραγματικά δεν το θέλεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πως μετράς σωστά για να έχεις τις τέλειες αναλογίες! (Video)

Ο κίνδυνος βέβαια είναι να ξυπνήσεις ένα πρωί, να ανακαλύψεις το λάθος σου και να τα καταστρέψεις όλα! Να πας στην αντίπερα όχθη της αγυμνασιάς.

Το fitness ή το φουσκωτό σώμα είναι μια ξεκάθαρη επιλογή. Ωστόσο η συμμετρία είναι υποκειμενική και έχει να κάνει με το θαυμασμό που μπορεί να τρέφεις σε κάποιες μυϊκές ομάδες που θεωρείς ότι χαρακτηρίζουν καλό το αντρικό σώμα.

Για παράδειγμα βλέπεις έναν συναθλητή σου στο γυμναστήριο του οποίου το στήθος σου φαντάζει τέλειο και θέλεις να το μιμηθείς. Έτσι αρχίζεις να δουλεύεις πολύ τη συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα, χωρίς όμως να υπολογίσεις διάφορες παραμέτρους.

Μια από αυτές είναι η διαφορά ύψους που έχεις με το συναθλητή σου. Άλλη μια είναι η σωματική δομή που διαφέρει από άτομο σε άτομο. Και έτσι χτίζεις το στήθος σου, σύμφωνα με το πρότυπο του συναθλητή σου, όμως το πιθανότερο είναι να διαπιστώσεις ότι στο τέλος και μετά από πολύμηνη προσπάθεια, το σώμα σου θα δείχνει ασύμμετρο στα μάτια των άλλων, αλλά όχι στα δικά σου!

Βέβαια αν σου αρέσει εσένα δεν πέφτει σε κανέναν άλλος λόγος. Ωστόσο το σώμα σου δεν θα είναι συμμετρικό στη πραγματικότητα, στα μάτια των άλλων, αλλά παρά μόνο στα δικά σου!

Ότι σώμα και να θέλεις, fitness ή bodybuilding το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να είναι συμμετρικό και φυσικά να ταιριάζει στον σωματότυπο σου.
Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει να μελετήσεις τις αναλογίες του ανθρώπινου σώματος και να μοιράζεις την προπόνηση σου ισάξια σε όλες τις μυϊκές ομάδες και να λειτουργείς με μεγάλη αυτοκριτική μπροστά στον καθρέφτη υπολογίζοντας και τις γνώμες των δικών σου ανθρώπων.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...