5 σημεία που σου δείχνουν πόσο ρομαντικός μπορεί να είσαι

5 σημεία που σου δείχνουν πόσο ρομαντικός μπορεί να είσαι

Είσαι ρομαντικός ή το θεωρείς προσβολή και λες ότι είσαι ένας σκληρός άντρας; Όλοι μέσα μας έχουμε τον ρομαντισμό, άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, το σίγουρο όμως είναι ότι ο ρομαντικός άντρας εντυπωσιάζει τις γυναίκες. Μάθε λοιπόν πόσο ρομαντικός είσαι:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 7 super τεχνικές των γυναικών που ξεσηκώνουν τον …μικρούλη σου

1. Φιλτράρεις τα πάντα με το συναίσθημα

Φιλτράρεις τα πάντα μέσα από το συναίσθημα, τόσο το δικό τους όσο και των άλλων. Ρομαντικοί είναι εκείνοι που (υπερ)αναλύουν, που ψάχνουν για δικαιολογίες, ελαφρυντικά, εναλλακτικές ερμηνείες. Εκείνοι που πρωτίστως αναζητούν την καλή εκδοχή, το καλό σενάριο ή την απάντηση που θα εξηγήσει «καλύτερα» τη συμπεριφορά των άλλων. Ο ρομαντισμός τους μπορεί να είναι ικανός να «διαστρεβλώσει» την αντίληψή τους για την πραγματικότητα.

2. Συγχωρείς εύκολα

Οι ρομαντικοί δεν είναι διατεθειμένοι να δουν αλλιώς τη ζωή. Έχουν μάθει έτσι ή το αισθάνονται ως «φύση» τους και δεν μπορούν να το αλλάξουν. Δίνουν πολλές ευκαιρίες στους άλλους, συγχωρούν εύκολα και παλεύουν για την αθωότητα του άλλου μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Πολλές φορές αισθάνονται ότι δεν τους καταλαβαίνουν οι γύρω τους!

3. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, φέρνεις πάντα την ελπίδα

Είναι δύσκολο να είσαι ρομαντικός σε μια κοινωνία που έχει απορρίψει το συναίσθημα. Όμως όταν τα πράγματα δυσκολεύουν και η λογική δείχνει πως δεν θα υπάρξει άσπρη μέρα για πολύ καιρό ακόμα, εσύ θα φέρνεις την αισιοδοξία. Γιατί αν είναι να περάσεις μια δύσκολη φάση, τουλάχιστον ας την περάσεις χαμογελώντας!

4. Αντέχεις στην απόρριψη

Έχεις την τάση να δένεσαι συναισθηματικά με τους ανθρώπους και να τα δίνεις όλα ευκολότερα από τους περισσότερους ανθρώπους του περίγυρού σου. Αυτό σημαίνει πως θα φας πολλές φορές τα μούτρα σου και θα απογοητευτείς από άτομα και καταστάσεις στο διπλάσιο. Όταν λοιπόν οι πιο κυνικοί φίλοι σου αποφασίσουν να αφεθούν συναισθηματικά και νιώσουν την πρώτη μεγάλη απόρριψη, εσύ θα ξέρεις ακριβώς πώς να τους κάνεις να νιώσουν καλύτερα, μιας και η ζωή σε έχει εκπαιδεύσει καλά.

5. Θα ερωτευτείς τουλάχιστον μια φορά …κεραυνοβόλα

Ή τουλάχιστον θα νομίζεις ότι ερωτεύτηκες. Το αποτέλεσμα; Άμα απορριφθείς θα πονέσεις πιο πολύ από το συνηθισμένο (ouch!), ενώ άμα το άλλο άτομο δείξει ενδιαφέρον, θα πρέπει να κρύψεις τον υπερβολικό –για την χρονική συγκυρία- συναισθηματισμό σου για να μην φύγει ο άλλος τρέχοντας.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...