Ο ρομαντισμός, ο ρεαλισμός, το χρήμα και οι άνθρωποι πίσω από την πληρωμένη ηδονή

Ο ρομαντισμός, ο ρεαλισμός, το χρήμα και οι άνθρωποι πίσω από την πληρωμένη ηδονή

Γυναίκες αλλά και άντρες με υψηλά εισοδήματα, ψάχνουν δυνατούς ή αλλιώς «turbo» ευκαιριακούς συντρόφους και δεν διστάζουν να πληρώσουν για τις υπηρεσίες τους.

Μάλιστα η παρατεταμένη κρίση έχει οδηγήσει αρκετούς άντρες να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ζιγκολό και έτσι υπάρχει αρκετή ζήτηση στο χώρο. Χαρακτηριστικό της ανέχειας είναι το γεγονός ότι στρέιτ άντρες ζιγκολό δέχονται να υποστούν βιασμό, από άντρα ή γυναίκα πελάτη, λόγω της υψηλής αμοιβής, όπως ανακάλυψε η έρευνα του Activeman.gr

Την ίδια στιγμή η έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δείχνει ότι οι γυναίκες των μεσοαστικών συνοικιών αποζητούν καλό εραστή σε ποσοστό μόλις 20%, σε αντίθεση με εκείνες (άνω του 50%) στα ακριβά προάστια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ψάχνουν για «αξέχαστο» κρεβάτι και φυσικά έχουν να το πληρώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εκείνοι που επέλεξαν το ζιγκολίκι μετά την ανεργία μιλούν για το «γιατί» και το «πως»

Ο ρομαντισμός που συναντά τον ρεαλισμό, το χρήμα και οι άνθρωποι που εργάζονται μέσα σε αυτό το κύκλωμα της αντρικής πορνείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ρομαντισμός έχει δώσει τη θέση του στον ρεαλισμό ως κριτήριο επιλογής συντρόφου. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι γυναίκες με χαμηλότερα εισοδήματα αναζητούν κυρίως την ασφάλεια, ενώ δηλώνουν σε ποσοστό μόλις λίγο πάνω από 20% ότι τις ενδιαφέρει η καλή σ ξουαλική ζωή.

Αντίθετα, οι ευκατάστατες γυναίκες με τα υψηλότερα εισοδήματα, εξακολουθούν σε ποσοστό άνω του 50% να θεωρούν την καλή ερωτική ζωή βασικό συστατικό της σχέσης τους.

«Τα κριτήρια επιλογής ερωτικών συντρόφων δεν είναι αυτά του Βαλεντίνου, όπου το ροζ και το κόκκινο κρύβουν τα βασικά ένστικτα επιλογής και επιβίωσης» σύμφωνα με την έρευνα «Η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματική οικονομία έκανε τις γυναίκες να σκεφτούν πως οι πρίγκιπες δεν υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ και πως ασφαλής επιλογή είναι η σιγουριά, η εμπιστοσύνη και η αμοιβαία εκτίμηση, βάζοντας στο χρονοντούλαπο τον έρωτα, που συνήθως δεν γεμίζει τα άδεια στομάχια».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτες ιστορίες από τα κρεβάτια της πληρωμένης ηδονής

Όμως το 50% και πλέον των ευκατάστατων κυριών συνεχίζει ακάθεκτο να ανακαλύπτει αντρικά κορμιά για ευκαιριακό έρωτα χωρίς άλλες υποχρεώσεις.

Σημαντική θέση σε αυτό το παιχνίδι έχει το κρεβάτι αλά «50 αποχρώσεις του Γκρι» που μπορεί να φαντάζει ταμπού, ωστόσο κάνει καλό σε ψυχή και σώμα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν ειδικοί, οι οποίοι -επικαλούμενοι παλιότερες σχετικές έρευνες- τεκμηριώνουν τα διάφορα οφέλη του σαδομαζοχιστικού, όπως αυτό της καταπολέμησης του στρες.
Έρευνα του 2009 έδειξε ότι τόσο οι «αφέντες» όσο και οι «σκλάβοι» έχουν συστηματικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στον οργανισμό τους έπειτα από τέτοια σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, σύμφωνα με τη δρα Σάντρα Λα Μοργκέζ από τη Νέα Υόρκη, ειδικό σε θέματα κρεβάτιου, αυτού του είδους η επαφή μπορεί να προκαλέσει αίσθηση ευεξίας, επειδή η δραστηριότητα ενεργοποιεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου, δηλαδή το δέρμα, το οποίο επηρεάζει έντονα τον εγκέφαλο.

Εδώ βέβαια, όπως δήλωσαν στο Activeman.gr ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές, οι σύγχρονοι ζιγκολό δηλαδή, δέχονται να βασανιστούν και να ταπεινωθούν πολλές φορές, λόγω του χρήματος. Μάλιστα η τιμή της βραδιάς είναι τριπλάσια ή ακόμα και πενταπλάσια της κανονικής, ανάλογα πάντα με το επίπεδο του βασανισμού και του πόνου που θα νιώσει ο πληρωμένος εραστής.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο πελάτης είναι άντρας, αφού πρώτα διευκρινιστεί αν είναι ενεργητικός ή παθητικός. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην έρευνα του Activeman.gr υπάρχουν ακόμα ενεργητικοί πελάτες που πληρώνουν αδρά για να το κάνουν με ενεργητικούς ζιγκολό, επειδή δεν τους αρέσει η θηλυπρέπεια των γκέι αντρών (όπως τουλάχιστον είπαν οι ζιγκολό που μίλησαν στην έρευνα). «Θέλουν να νιώσουν το αίσθημα του βιασμού ενός πραγματικού αρσενικού, που συνήθως γίνεται μετά από δέσιμο» είπαν στην έρευνα διευκρινίζοντας ότι αυτό γίνεται κατόπιν συμφωνίας και ο ζιγκολό το υπομένει λόγω της υψηλής αμοιβής!

Έρευνα του 2013 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες σε σαδομαζοχιστικό κρεβάτι είναι λιγότερο νευρωτικοί, πιο εξωστρεφείς και επηρεάζονται λιγότερο από την απόρριψη. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο επίμονοι.

Συνήθως το σαδομαζοχιστικό κρεβάτι συνδέεται με κακοποίηση, ωστόσο οι ψυχολόγοι και οι ψυχοθεραπευτές επισημαίνουν ότι δεν είναι αυτός ο κανόνας. «Υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν σε τέτοιες σεξουαλικές επαφές και έχουν δεχθεί επίθεση ή έχουν τραυματιστεί ψυχολογικά στο παρελθόν; Ε, με τον ίδιο τρόπο υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πιο ήπιου τύπου κρεβατιού και έχουν τραυματιστεί σεξουαλικά στο παρελθόν.

 

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...