Θα μπορέσουμε να ξαναγίνουμε ομάδα;

Θα μπορέσουμε να ξαναγίνουμε ομάδα;

Ήταν το 1994 όταν τα γαλανόλευκα χρώματα πάτησαν για πρώτη φορά στα σαλόνια του Μουντιάλ. Ήταν τότε που ο Αλκέτας Παναγούλιας, είχε καταφέρει να φτιάξει την εθνική μας ομάδα και να την ανεβάσει όχι μια αλλά πολλές κλάσεις.

Έκτοτε και για πολλά χρόνια επικράτησαν οι παλινωδίες…

Ήταν το 2004 που τα ελληνικά χρώματα κατέκτησαν την Ευρώπη και παίρνοντας το Euro. Ήταν τότε που ο Ότο Ρεχάγκελ εκτίναξε κλάσεις την εθνική μας ομάδα.

Έκτοτε επικράτησαν και πάλι οι παλινωδίες…

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά και μετά από πολλά προβλήματα η εθνική μας δείχνει να βρίσκει τον δρόμο της μέσα από μια πίκρα, αυτή που λέγεται αποκλεισμός από το Μουντιάλ του 2018!

Τα λόγια του Τοροσίδη και του Παπασταθόπουλου πρέπει να μείνουν στο μυαλό μας, όπως και το στοϊκό ύφος του Τραϊανού Δέλλα μπροστά σε αυτή την αποτυχία.

Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και δεν αλλάζει. Είναι αυτό που λένε ότι το …ψάρι βρομάει από το κεφάλι και πράγματι στην περίπτωση της Εθνικής μας ομάδας το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, δηλαδή των εκάστοτε διοικήσεων της ΕΠΟ!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Μάθε τι σημαντικό κερδίζεις όταν προπονείσαι στο κρύο!

Αν δούμε τα ενδιάμεσα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών της εθνικής μας θα το διαπιστώσουμε. Παλινωδίες επί παλινωδιών που οδήγησαν στη καταστροφή των όσων χτίστηκαν με κόπο που σήμερα το βιώνουμε με τον πιο σκληρό τρόπο.

Τότε, μετά την επιτυχία του 1994, κατάστρεψαν την υποδομή που έχτισε ο Αλκέτας Παναγούλιας.

Το ίδιο έγινε και μετά την περίοδο Ρεχάγκελ και σήμερα αναρωτιόμαστε το γιατί!

Η πραγματικότητα όμως είναι συγκεκριμένη και σκληρή: Αν δεν χτίσεις, λιθαράκι, λιθαράκι δεν μπορείς να έχεις και να διατηρήσεις επιτυχίες.

Όμως για να υπάρξει Εθνική που θα πετυχαίνει διακρίσεις πρέπει να υπάρχει υποδομή και αξιόλογο εθνικό πρωτάθλημα. Σίγουρα δεν αρκεί μόνο ο προπονητής

Καλό πρωτάθλημα δεν έχουμε. Καλούς ποδοσφαιριστές έχουμε. Τι μας λείπει;

«Γίναμε ομάδα», είπαν οι διεθνείς μας ελπίζοντας να συνεχιστεί η προσπάθεια ανάκαμψης της Εθνικής μας, παρά την αποτυχία της πρόκρισης. Ας μην γελιόμαστε όμως και η Ιταλία αποκλείστηκε από το Μουντιάλ, ενώ πριν μερικά χρόνια και η κραταιά Γερμανία. Το θέμα δεν είναι ο αποκλεισμός, το θέμα είναι οι υποδομές, το πρωτάθλημα, όλα τα άλλα δηλαδή που υπάρχουν και συγκροτούν το άθλημα στη χώρα μας, για να έχουμε μια καλή και δυνατή Εθνική Ομάδα.

Θα μπορέσουμε να ξαναγίνουμε ομάδα;

Αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες στο σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου της χώρας μας, τότε ακόμα και να ξαναγίνει ομάδα η Εθνική, αυτό θα είναι ένα ακόμα ευχάριστο διάλλειμα που θα καλύψει τη μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το πώς αποκλειστήκαμε δεν έχει καμία σημασία: Για την ιστορία, 4-1 στο Ζάγκρεπ και 0-0 στην Αθήνα!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...