Αυτό είναι τo μπριζολάδικο Ελληνα ομογενούς, αγαπημένο στέκι των γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης

Αυτό είναι τo μπριζολάδικο Ελληνα ομογενούς, αγαπημένο στέκι των γκάνγκστερ της Νέας Υόρκης

Ο γνωστός ομογενής εστιάτορας Dean Poll έχει κάνει αρκετή δουλειά για να αποκαλύψει την ιστορία πίσω από το «Gallaghers», το 90 χρόνων «steakhouse», το οποίο κάποτε αποτελούσε στέκι για γκάνγκστερς και αστέρια του Broadway.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Φτιάξε μίνι γυμναστήριο σπίτι σου!

Αυτόαναφέρειο James Barron της New York Times σεάρθρομετίτλο«The Search for History in a Runyonesque Enclave».

Το «Gallaghers» βρίσκεται επί της 52ης Οδού μεταξύ της 8ης Λεωφόρου και της Λεωφόρου Μπρόντγουέι και είναι παρακείμενο με το NovotelHotel. Βρίσκεται επίσης στην καρδιά των φημισμένων θεάτρων και οποιαδήποτε εποχή του χρόνου κι αν περάσεις υπάρχουν ουρές, διότι είναι διάσημο για τις μπριζόλες και άλλα εδέσματα.

Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν χρόνο να απολαύσουν το γεύμα ή το δείπνο κοντοστέκονται και φωτογραφίζονται μπροστά στο ψυγείο, όπου το εστιατόριοδιατηρεί τα κρέατα μέχρι να «ωριμάσουν».

Οπως έγραψε ο κ. Barron της «ΝΥΤ» κατά τη συνομιλία τους, o κ. Poll«αναμόχλευε» τις αναμνήσεις του και τις ιστορίες που γνωρίζει. «Το Luchow ‘πάει’», είπε. «Το MamaLeone.

Τώρα, το Four Seasons, όπως το ξέραμε δεν θα το δούμε ποτέ ξανά».

Ανέφερε και το LaCaravelle, ένα κομψό γαλλικό χώρο, που έκλεισε το 2004 και το Cattleman, ένα «steakhouse», όπου είχε τραγούδια κάθε βράδυ. Και αυτό, εδώ και καιρό «πάει».

Επειτα μίλησε για το Gallaghers, ένα ναό για διασημότητες.

Υπήρξε στέκι για γκάνγκστερς και αστεριών του Broadway, αλλά και πολλώνακόμη, που ήταν χρεωμένοι στους πρώτους ή ερωτευμένοι με τους δεύτερους.Αργότερα, βρέθηκε στις σελίδες με «κουτσουμπολιά» λόγω πελατών όπως οιGloriaVanderbilt, MuhammadAli, ElizabethTaylorκαιMichaelJackson, μεταξύ άλλων.

Αλλά το Gallaghers παραμένει. Ο κ. Poll το ανέλαβε το 2013 και προχώρησε σε μία ανακαίνιση 5 εκατ. δολαρίων. «Περισσότερο αποκατάσταση, παρά ανανέωση», διευκρίνισε.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...