Μάθε γιατί τις περισσότερες φορές η μοναξιά είναι επιλογή

Μάθε γιατί τις περισσότερες φορές η μοναξιά είναι επιλογή

Μένεις μόνος σου και οι φίλοι σου σε …λυπούνται. Σου λένε να βρεις το ταίρι σου ή να βρεις συγκάτοικο για να μην είσαι μόνος σου, όμως εσύ δεν κάνεις τίποτα απ΄ όλα αυτά για έναν και μοναδικό λόγο, επειδή μοναξιά είναι επιλογή σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Θα έκανες γυμνή φωτογράφιση;

Είναι κάποιοι που δεν μπορούν να μείνουν μόνοι τους καθόλου, θέλουν διαρκώς να είναι σε σχέση. Η μια σχέση μετά την άλλη. Σχέσεις εφήμερες και ανούσιες μόνο και μόνο για να αποφεύγουν τη μοναξιά, μια λέξη που πολλοί ακόμα φοβούνται και στο άκουσμά της.
Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, που ανησυχούν ότι μπορεί να μείνουν στο μέλλον μόνοι τους υποκύπτουν σε ένα τεράστιο λάθος. Αυτός ο φόβος του να είσαι μόνος, αποτελεί το πιο σίγουρο μέσο για να γίνει υποχωρητικός και να αρκεστείς σε πολύ λιγότερα από εκείνα που πραγματικά επιθυμείς.
Εάν οι άνθρωποι δεν είχαν τόσες ανασφάλειες και δεν ήταν τόσο κομπλεξικοί για το προσωπικό τους μέλλον, αλλά και γενικότερα δε θα ένιωθαν τόσο έντονο πανικό να έχουν πάντα ένα σύντροφο και πόσο μάλλον να αποκατασταθούν από μια ηλικία και μετά. Φοβούνται την απόρριψη, φοβούνται τη μοναξιά και μοναδικός στόχος πλέον είναι η σκέψη να μην μείνουν μόνοι τους.
Μια γενιά πριν, πολλοί θεωρούσαν πως οι άνθρωποι που προτιμούν να ζουν μόνοι και όχι με κάποιον άλλο, ήταν παράξενοι, απομονωμένοι και κινδύνευαν να διάγουν έναν αρρωστημένο τρόπο ζωής. Σήμερα όμως ο αριθμός αυτών που επιλέγουν να ζουν μόνοι αυξάνεται σταθερά.
Και μην ανησυχείς, θα έρθει εκείνη η ώρα που δεν θα θέλεις να είσαι μόνος σου και σίγουρα θα βρεις το ταίρι σου!

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...