Κάνε αυτές τις ασκήσεις και φτιάξε τα πιο ελκυστικά οπίσθια

Κάνε αυτές τις ασκήσεις και φτιάξε τα πιο ελκυστικά οπίσθια

Οι λόγοι που γυμνάζεται ο καθένας ποικίλλουν. Κάποιος μπορεί να αθλείται για να γίνει πιο δυνατός, άλλος για να είναι πιο υγιής, ένας τρίτος για να χάσει βάρος. Αλλά στον πυρήνα όλης της εκπαίδευσης υπάρχει μια βαθιά, καυτή επιθυμία να δείχνεις όμορφος όταν είσαι γυμνός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ; Μάθε τι πραγματικά συμβαίνει αν κάνεις προπόνηση μαζί με διατροφή και δεν χάνεις

Μην το αρνηθείς, είσαι ανάμεσα σε αυτούς και δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Το πρόβλημα ωστόσο που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι είναι ότι περνάνε πάρα πολύ χρόνο για εκγύμναση μυών όπως το στήθος, τα χέρια και οι κοιλιακοί, ξεχνώντας πολλές φορές άλλα μέρη του σώματος. Μέχρι που φτάνουν στον καθρέφτη και αντιμετωπίζουν την... γυμνή αλήθεια - κυριολεκτικά.

Η κατάρτιση για τους γλουτούς δεν είναι μόνο για τις γυναίκες. Ίσα - ίσα τους αρέσουν οι άνδρες με καλοσχηματισμένα οπίσθια,  και οφείλουμε τόσο για αυτές, όσο κυρίως και για τους εαυτούς μας, να πάρουμε στα σοβαρά την εκγύμνασή τους.

Γιατί το να γυμνάζεις τους γλουτούς είναι καλό και όχι μόνο για την ομορφιά

Οι γλουτοί είναι οι μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι μύες στο σώμα μας και είναι υπεύθυνοι για την επέκταση, την απαγωγή και την εξωτερική περιστροφή των γοφών, καθώς και την οπίσθια κλίση της πυέλου. Μεγαλύτεροι, ισχυρότεροι γλουτοί μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της στάσης του σώματος, της κίνησης και της αθλητικής απόδοσης, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο για ένα ευρύ φάσμα τραυματισμών.

Οι μεγαλύτεροι γλουτιαίοι μύες είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι άνθρωποι μπορούν να στέκονται όρθιοι. Μας βοηθούν να περπατάμε, να τρέχουμε, να κάνουμε σπριντ, να πηδούμε, να αλλάζουμε κατευθύνσεις και πολλά άλλα. Παίζουν επίσης βασικό ρόλο στη γενική υγεία, καθώς οι δυνατοί γλουτοί μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμών στα γόνατα, τη χαμηλότερη πλάτη, τα στελέχη, τη βουβωνική χώρα και τους γοφούς. Στην πραγματικότητα, ο περισσότερος πόνος στην πλάτη πολλές φορές είναι άμεσο αποτέλεσμα αδύναμων γλουτών.

Έτσι δεν είναι μόνο ένα ωραίο σύνολο από μύες αισθητικά πιο ευχάριστο, είναι επίσης καλύτερο για το σώμα σου. Ρίξε μια ματιά στις καλύτερες ασκήσεις για τη βελτίωση της αντοχής των γλουτών, του μεγέθους και της λειτουργίας τους.

Squats

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα squats (καθίσματα) είναι πρώτα στον κατάλογο. Θα ήταν δύσκολο, άλλωστε, να βρεθεί μια καλύτερη άσκηση για την οικοδόμηση ενός πολύ καλού γλουτού.

Το καλύτερο με τα squats είναι ότι υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις τον τέλειο γλουτό. Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Barbell squats

Λίγες ασκήσεις σου επιτρέπουν να χτυπήσεις τα οπίσθια με περισσότερη ένταση από τα squats με μπάρα. Αυτό είναι που το καθιστά τόσο αποτελεσματικό για την οικοδόμηση ενός μεγάλου γλουτού.

Μια κοινή συζήτηση όταν πρόκειται για καθίσματα τέτοιου τύπου είναι εάν πρέπει να χρησιμοποιήσεις υψηλή ή χαμηλή θέση. Μια υψηλή θέση σου επιτρέπει να χαμηλώσεις βαθύτερα, χτυπώντας τους γλουτούς πιο σκληρά, ενώ μια χαμηλή θέση προκαλεί πιο πρόσθια κλίση, η οποία σου επιτρέπει να χτυπήσεις τους γλουτούς και τα πόδια περισσότερο. Έτσι, η θέση που θα πάρεις είναι πραγματικά θέμα προσωπικής προτίμησης.

Goblet squats

Τέτοια καθίσματα γίνονται με βαράκια που κρατάς στο στήθος σου. Ενώ δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις πραγματικά βαρύ φορτίο με αυτήν την παραλλαγή, τα goblet squats σου επιτρέπουν να πάρεις πολύ βάθος, με περαιτέρω στόχευση στους γλουτούς και τους τετρακέφαλους.

Bottoms-Up Squats

Αυτή η παραλλαγή έχει μερικά διαφορετικά ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του Squat Anderson. Βασικά, αυτό που κάνεις σε αυτού του είδους τα καθίσματα είναι το δεύτερο μέρος της άσκησης.

Τοποθέτησε την μπάρα σε ένα ράφι, στο κατώτερο σημείο που θα έφτανε ένα κάθισμα. Πέρνα κάτω από τη μπάρα και ξεκίνα να τη σηκώνεις. Με το που σηκωθείς κατέβα πάλι προς τα κάτω και επανέφερε την μπάρα στη θέση της. Χωρίς αναπήδηση.

Η παραλλαγή αυτή είναι καλή γιατί απομονώνει καλύτερα τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους.

Bulgarian Split Squat

Αυτού του είδους η παραλλαγή μπορεί να γίνει σε όλους τους τύπους καθισμάτων που αναφέραμε νωρίτερα, με τη διαφορά ότι στηρίζεις το ένα σου πόδι σε μία επιφάνεια και δίνεις ώθηση μόνο με το άλλο.

Deadlifts

Όπως και τα καθίσματα, έτσι και στην ανύψωση βαρών σε όρθια στάση, υπάρχουν αρκετές παραλλαγές που σου επιτρέπουν να σφυροκοπήσεις πραγματικά τους γλουτούς.

Συμβατικό & Sumo

Τα Deadlifts είναι εξαιρετικά, όχι μόνο επειδή είναι μια συνολική κίνηση του σώματος, αλλά έχουν επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα για την κατασκευή των γλουτών και των τετρακέφαλων, λόγω της δυνατότητας χρήσης πολύ βαριών φορτίων. Οι έρευνες δείχνουν ότι τα συμβατικά και τα σούμο deadlifts είναι εξίσου αποτελεσματικά για την εκγύμναση των γλουτών.

Deadlifts με ένα πόδι

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να οικοδομήσεις δύναμη και σταθερότητα παρά με μονομερείς κινήσεις. Το ενιαίο RDL θα ρυθμίσει πραγματικά τους γλουτούς, παρέχοντας τα οφέλη της απομόνωσης.

Ασκήσεις ισχίου

Barbell Hip Thrust

Παρά την εξαιρετικά σεξουαλική της φύση, η ώθηση του ισχίου είναι μια φανταστική άσκηση για την κατασκευή γλουτών και δεν πρέπει να παραμείνει εκτός του προγράμματος. Η ώθηση των ισχίων περιλαμβάνει την τοποθέτηση των ώμων σου σε έναν πάγκο, με ένα φορτωμένο barbell πάνω στους γοφούς σου. Κι εκεί είναι που το σηκώνεις.

Ώθηση ισχίου με ένα πόδι

Η ώθηση του ισχίου με ένα πόδι είναι μία καλή επιλογή. Όπως και με την ώθηση του ισχίου, οι ώμοι σου τοποθετούνται σε έναν πάγκο, με τα πόδια σου καρφωμένα σταθερά στο έδαφος. Λύγισε το ένα πόδι προς τα πάνω και σπρώξε τους γοφούς στον αέρα με το πόδι που κρατάς στο έδαφος, πιέζοντας τους γλουτούς στην κορυφή.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...