Ηλεκτρικό αυτοκίνητο $255.000 από την Aston Martin

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο $255.000 από την Aston  Martin

Στις 27 Ιουνίου, η Aston Martin επιβεβαίωσε αυτό που ακουγόνταν μήνες τώρα πως δηλαδή ετοιμάζει να βγάλει στην κυκλοφορία των πρώτο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο. Το RapidE πρόκειται να περάσει στην παραγωγή το 2019, σε ένα περιορισμένο αριθμό κομματιών, τα οποία σύμφωνα με την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι 155. Βασισμένο στο concept «Rapide AMR» και με τη δυναμική της Rapid S, το πρώτο καθαρόαιμο ηλεκτρικό αυτόκίνητο της Aston Martin είναι στα πλαίσια της νέας στρατηγικής της φίρμας για όσο το δυνατόν χαμηλές έως και μηδενικές εκπομπές ρύπων, κάτι που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και ο CEO Dr. Andy Palmer.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Λύσε εύκολα τον γρίφο του ντυσίματος της βραδινής εξόδου!

Ουσιαστικά, το νέο project της Aston Martin βασίζεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος του στην τεχνογνωσία της Williams Advanced Engineering, το τεχνολογικό τμήμα της Williams, της βρετανικής ομάδας και κατασκευάστριας εταιρείας Formula 1. H WAE εφοδίαζε με μπαταρίες ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Formula E, μια συνεργασία που όμως διακόπηκε από τη στιγμή που η Mc Laren κατάφερε να κερδίσει στον οικονομικό διαγωνισμό δίνοντας καλύτερη προσφορά. Αν και αρχικά αυτό φαίνονταν ότι θα είχε μοιραίο αντίκτυπο στη συνεργασία της AstonMartin και της WΑΕ, η βρετανική εταιρεία με κεφάλαια 125 εκατ. δολαρίων δημιούργησε ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών και νέες εγκαταστάσεις στ Νησί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η Williams Advanced Engineering να συνεχίσει ακάθεκτη στο έργο της προσφέροντας τα μέγιστα στο κτίσιμο της «RapideΕ».

Η RapidE θα είναι ένα «καθαρόαιμο» ηλεκτρικό, τετράπορτο, σπορ saloonυπερεπιδόσεων και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τους ηλεκτροκινητήρες και τις επιδόσεις του, πληροφορίες θέλουν την ύπαρξη τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ, αντί της μηχανής 6.0 V12, με συνολική απόδοση που θα κυμαίνεται από 800 έως 1.000 PS. Λέγεται, επίσης, ότι θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μία με κίνηση στους πίσω τροχούς και μία με τετρακίνηση, ενώ η τιμή του θα κυμαίνεται από 200 έως 255.000 χιλιάδες δολάρια.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...