Αυτοκίνητο: Αυτά είναι τα 6 σημεία του …χειμώνα που δεν …πέφτει το μάτι σου!

Αυτοκίνητο: Αυτά είναι τα 6 σημεία του …χειμώνα που δεν …πέφτει το μάτι σου!

Τα αυτοκίνητα θέλουν την εποχική προετοιμασία τους και ειδικά τον χειμώνα όπου οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες. Στο μυαλό σου βέβαια μπορεί να έρθει ο έλεγχος του κινητήρα και άλλα τέτοια μηχανικά πράματα, όμως υπάρχουν έξι σημεία που …δεν τα πιάνει το μάτι σου, αφού είναι τόσο απλά, αλλά μπορούν να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη τις χειμερινές μέρες.

Ο μηχανικός Ζαχαρίας Βασιλειάδης, συνιδιοκτήτης του συνεργείου Βασιλειαδης Ζ. - Σαμος Α. Συνεργειο αυτοκινητων, εξηγεί ποια είναι αυτά τα σημεία που πρέπει να προσέξεις:

1. Μπαταρία

Επειδή σίγουρα δεν θέλεις να μείνεις ένα κρύο πρωινό και να ψάχνεις οδική βοήθεια.

2. Άντιψυκτικό

Ο χειμώνας είναι ύπουλος με τις θερμοκρασίες που μπορεί να πέσουν ανά πάσα στιγμή και να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον κινητήρα, επομένως καλό είναι να πας στο μηχανικό να σου μετρήσει το νερό του ψυγείου.

3. Υαλοκαθαριστηρες–πιτσιληθρες

Το χειρότερο πράμα στην οδήγηση είναι να ανακαλύψεις την πρώτη βροχερή μέρα ότι δεν μπορείς να δεις μπροστά σου επειδή οι υαλοκαθαριστήρες έχουν κάει και δεν καθαρίζουν.

4. Συστημα θέρμανσης

Πολύ σημαντικό σημείο αφού σίγουρα δεν θέλεις με την πρώτη πτώση της θερμοκρασίας να παγώνεις.

5. Λάστιχα

Τα λάστιχα είναι πάντα σημαντικά, αλλά περισσότερο τον χειμώνα με τις βροχές και τα χιόνια.

6. Αλυσίδες

Δεν χρειάζεται να περιμένεις να πας στα βουνά για να προμηθευτείς αλυσίδες. Βάλε ένα ζευγάρι το χώρο αποσκευών και άστες εκεί όλο το χειμώνα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει το χιόνι και η παγωνιά και μέχρι που θα φτάσει.

« Επιστροφή

Άλλα άρθρα...